fredag 24 december 2021

Julutmaning

Jag tittar sällan på bloggens besöksstatistik. Egentligen gör jag det bara vid kontakter med potentiella sponsorer, men något jag har fått med mig är att ni som läser den här texten på julafton kommer att vara en ganska exklusiv skara.

Jag måste inte ha många läsare för att skriva, men det känns lite dumt att lägga research på en text som de allra flesta ändå bara ögnar igenom i mellandagarna, om ens det. Jag tänkte nöja mig med att önska god jul, men det skulle inte kännas som jag om texten vore helt utan pekpinnar.

Därför vill jag uppmana er alla att ringa någon ni tror blir glad av det. Alla har väl en äldre släkting eller avlägsen vän som ni misstänker kommer att vara ganska ensam i jul. Kanske särskilt i år när såväl statsmedia som regeringen uppmanar oss att inte umgås. Slå en signal, prata en stund.


HEJ AGDA! HUR MÅÅÅR DUU?!

Och nej, ett julkort eller sms är inte samma sak, det är något man slänger ur sig av plikt och som högst troligt inte kommer att uppskattas lika mycket. Fem minuter, det kan ni få loss till och med på självaste julafton. Bevisligen ifall ni läser detta den 24:e. Läser ni det i helgen eller mellandagarna tar ni samtalet då istället. Bara gör det!

23 kommentarer:

 1. Hej från bleka Sverige!

  Jag vill bara önska dig en god jul: god jul! Bra att du har flyttat; du gör det andra mest bara pratar om. Inspirerande. Och jag är övertygad om att 2022 kommer att bli klart bättre än det slitna år som snart är slut. (Det är vad jag går in för, på olika sätt.)

  Bästa!

  Wien-Lars

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack detsamma! Nästan lika blekt här, men det skjuts mindre.

   Ja, vi får hoppas på 2022. Själv har jag en läskigt lång lista på sånt som ska göras.

   Radera
 2. Hej här är det en som ingår i " ganska exklusiv skara".
  Och nu fick du inte något julkort eller sms, utan en bloggkommentar istället.
  God Jul på dig, och jobba nu inte förmycket på julafton ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bloggkommentarer är mycket enklare att ta hand om.

   God jul själv!

   Radera
 3. Om du ringer mig Sparo, så ringer jag dig. God Jul din gamla Tomte !! /NLI

  SvaraRadera
  Svar
  1. Själv hatar jag att prata i telefon, men jag ska ringa en äldre fd granne som firar själv.

   Radera
 4. God jul Sparo!
  Önskar en anonym, regelbunden läsare

  SvaraRadera
 5. Tack för alla läsvärda blogginlägg under året! Jag ber att få tillönska en god jul och tackar för dagens trevliga uppmaning - bra!

  Mvh

  Egon

  SvaraRadera
  Svar
  1. Uppdraget utfört - det tog 5:45 minuter och verkar ha uppskattats! Tack för pekpinne!

   Radera
  2. Tack och tack själv!

   Själv ringde jag på förmiddagen min gamla granne i Sverige som satt förkyld hemma och under mina 5:45 flera gånger sa att det var kul att jag ringde, så det tror jag att hon tyckte.

   God jul!

   Radera
 6. God jul. "dessvärre" har jag inga ensamma i min närhet. Men däremot har jag i juletider pratat extra med kunder på jobbet..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kunderna kan vara ensamma. Brukar försöka tänka så när jag hamnar bakom någon pensionär i kön som pratar fem minuter med expediten, att de kanske behöver det.

   Radera
 7. Jag har någon slags fobi för att prata i telefon tyvärr men jag tror att alla i min släkt är med någon på julafton så det löser sig ändå.

  God jul Micke!

  SvaraRadera
 8. En riktigt God Jul till dig och jag passar på att även önska dig ett riktigt Gott Nytt År.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då får jag tacka två gånger, tackar tackar, och önska detsamma!

   Radera
 9. God Jul - arbetar natt( vården )
  passar mej utmärkt då jag tycker Julen är oändligt tjatig

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förstår dig och är lite avundsjuk. Det är en nackdel med att inte ha en arbetsgivare, att inte kunna jobba OB på storhelger.

   God jul i alla fall!

   Radera
 10. Önskar en God jul.

  Har man inte tid att ringa till äldre som kanske väntar på ett samtal. Då har man felprioriterat sin tid.

  Jag satte mig i bilen (lite skumt väglag) och hälsade på mina päron in person.
  Dom har haft mobiltelefon i många år men först nyligen en smartfåne. Så jag tillbringade en del av julafton med att visa massutskick "via" SMS. I avsikt att ge alla barnbarnen en stor gemensam julhälsning. If you can´t beat them. Join them. (Mest bara för att visa hur deras barnbarn kommunicerar.) ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ojojoj! Inser du hur många mass-sms familjen, släkten, vännerna och kommunen kommer att få när dina föräldrar får upp tempot på det där ;-)?

   God jul!

   Radera