tisdag 28 december 2021

Var som Jim

Läser med glädje om Jim, 49, som fått nog av Swedbanks integritetskränkande ”kontrollfrågor” och därför valde att hoppa av som kund. Det ämnade han göra genom att ta ut de 30000 kr han hade kvar på kontot och därefter avsluta det.

Eftersom Swedbank i likhet med alla (?) svenska banker kräver föravisering om man ska ta ut mer än växelpengar gick han till kontoret och berättade att han dagen därpå tänkte tömma sitt konto. Ungefär här borde denna historia ta slut, men Swedbanks attityd får John McEnroe att framstå som sportslig och balanserad.

Vad ska du ha så mycket pengar till?

Ja, frågan kommer från banken vars skumraskaffärer fyllt flera böcker. Det tyckte Jim med all rätt att de som hans före detta bank inte hade att göra med, och när de inte backade valde han att dokumentera deras beteende med sin mobilkamera, vilket inte heller möttes med glädje och stolthet av Swedbanks personal.

Jag ogillar svenska banker i allmänhet, men Swedbank, som satt i system att spärra konton från misshagliga personer, bevisligen utan grund tycker jag förtjänar en särskild plats i helvete.

Om du – som jag – ogillar förmynderi, vänskapskorruption och totalitära kontrollsamhällen föreslår jag att du – som jag – bojkottar Swedbank både som kund och aktieägare. Låt dem sitta på sina allt färre kontor och kontrollera varandra.

53 kommentarer:

 1. Nu får jag som Swedbankkund nästan skämmas. Men jag försökte faktiskt byta bank i somras, men stoppades av en massiv vägg av tekniska problem och byråkrati. Får ta det som årets nyårslöfte att faktiskt få det gjort.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter bra! Men märkligt ändå. Jag har visserligen inte bytt bank så ofta, men när jag gjort det (och jag har sett andra få det gjort) har den nya banken varit så behjälplig att allt bara löst sig.

   Radera
 2. Ja, vad ska man säga? Annat än att det totalitära samhället är här nu, kontrollerat från Bryssels politbyrå.
  Desto större skurk du är, desto mindre problem har du. Men småfolket, de ska jagas in absurdum. Paradiset Sverige.
  Mvh investera-pengar.blogspot.com

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och som vanligt handlar det om hur långt vi som kollektiv låter det gå.

   Radera
 3. Sedan förstår jag inte varför man inte bara nöjde sig med att plocka ut 15k åt gången under 2 veckor. Varför ska en del krångla till det så mycket och ställa till en sådan scen.

  MVH
  Poor Bastard

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så hade jag gjort, tagit ut i mindre poster för att sedan börja bråka med dem när pengarna är ute och de inte kan jävlas med mig. Samtidigt ska det inte behövas.

   Radera
 4. Lyckades rensa Swedbank ur mitt liv för nästan 3 år sen nu. Överraskande nog har de gjort sig påminda med två tjocka buntar till brev om "kundkännedom" som de skickat denna höst och vinter. Med medföljande hot om att stänga konton jag själv stängt för flera år sen om jag inte fyller i och skickar tillbaka breven.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Intressant att de vill ha kundkännedom om exkunder :)

   Radera
  2. MS, snälla anmäl dem för brott mot GDPR och att de inte tagit bort information om dig sen du slutade vara kund.

   Radera
  3. Jag gav upp på dem för troligen 4-5 är sen och det är samma sak jär, de skickar regelbundet hem papper om kundkännedom som de kräver att jag fyller i. Ringde dem första gången det hände och ifrågasatte det hela. Jo det berodde mycket riktigt på något fel hos dem MEN det var upp till mig att gå till kontoret på Hamngatan (samma som i Jims fall) och reda ut detta åt dem. Förklarade att det aldrig kommer hända. River numera deras brev utan att öppna dem. Sämsta sjukaste banken jag varit i kontakt med.

   Radera
  4. Verkar ju inte klokt! Jag minns att något företag (troligen ett marknadsundersökningsföretag) skickade brev till mig på det där viset, igen och igen, till jag skickade tillbaka kuvertet oöppnat med texten: "Åter avsändaren. Adressaten fullständigt jävla ointresserad!"

   Radera
 5. Det låter krångligt. För man över pengarna mellan banker så behövs inga svar på kontrollfrågor. Det är bara när man skall ha ut dem i kontanter då? Jag har skyfflat runt det mångdubbla mellan banker och och även swish till andra personers konton utan problem, men skillnaden är väl att då lämnar jag digitala spår efter mig och storebror är nöjd.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker att det varierar. Jag har flyttat trehundratusen utan att de frågat och sjutusen när de frågat vad jag ska med så mycket pengar till.

   Radera
 6. SPARO
  Tror du på fullt allvar att banken bryr sig?

  Alla banker tvingas av våran totalitära fascistiska demokratur att övervaka trälarna!
  Kalle56

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror att droppen urholkar stenen, och om vi inte protesterar när vi borde flyttar motparten fram positionerna.

   Radera
 7. Mååånga år sedan jag lämnade storbankerna ,har nu bara nischbanker som fungerar alldeles utmärkt.Har behållit Swedbankkonto endast för att ta emot pengar från myndigheter som jag snabbt länsar.Storbankerna har inget att erbjuda ,bara krångeloch dom som behåller år ut och år in är väl samma folk som alltid röstat på sossarna oavsett vilken skit dom skapar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, krångel och inte minst avgifter.

   Radera
 8. Lite spännande att folk verkar tro att detta är något som Swedbank hittar på. De är ju av lag tvingade att göra detta precis som alla andra banker.

  Pelle

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker sällan att "vi följde bara order" håller som argument. Swedbank och alla andra väljer hur de vill implementera lagarna i sitt regelverk.

   Och beträffande mitt sista exempel, när de stängde av en kund utan grund, har de uppenbarligen inte ens följt lagarna eftersom domstolen gav dem smäll på fingrarna.

   Radera
  2. Håller med Pelle lite här. Det börjar bli rörigt i samhället med alla konspirationsteorier, antivaxxare, 5G-chip och banker som kontrolleras av onda krafter. :)

   Radera
  3. 5G-chip vet jag ingenting om, men själv tycker jag att det börjar bli rörigt med att all rimlig kritik viftas bort som konspirationsteorier. Ta bara Covid, mycket av det som gäller idag (Covidpass, vaccinering av barn mm) kallades konspirationsteorier för kort tid sedan. Idag är de realiteter.

   Har ni ens läst länkarna i texten ovan? Är det en konspirationsteori hur Swedbank betett sig mot Jim? Är i så fall filmen manipulerad? Och artikeln om systematisk utrensning av kunder, är uppgifterna i den tagna ur luften? En del märkliga saker har rationella förklaringar, men att det skulle vara en konspiration att banker får och tar sig mer makt - nej, bättre kan ni!

   Radera
  4. Jag bytte själv från Swedbank för 15 år sedan. Det berodde på agerandet hos en inkompetent bankanställd, inte på en ond sammansvärjning inom hela Swedbank.

   Problemen är tre:
   1. Vi är med i EU och Sverige är nästan alltid först med att tolka lagar och förordningar minutiöst.
   2. Personer som har fel kompetens/attityd och därmed gör ett dåligt jobb finns i alla organisationer. Ibland finns det flera på samma arbetsplats.
   3. Det lite nyare fenomenet är att antalet aktivister ökar, eller åtminstone har fått friare händer att driva egna agendor. Det är egentligen det största problemet, för det riskerar att åsidosätta demokratin och visar på bristande styrning i organisationen. Förmodligen inte tillämpligt på de aktuella fallen här, dock.

   Artikeln om systematiskt utrensning av kunder kunde ju varit författad av Bagdad Bob, eller Nordkoreanska utrikesdepartementet. Ska något vara trovärdigt som rapport så ska det inte krylla av värdeord och subjektiva omdömen, utan konkret fakta istället, t.ex. konkreta antal, vilka skäl som angivits osv. Tycker jag, alltså.

   Angående Covid så vet jag inte vilka konspiratyionsteorier det finns kring pass och vaccination av barn, jag är rätt ointresserad av sånt. Men du får jobba hårt om du ska få mig att tro att det är en global sammansvärjning, som leds av Bill Gates, för att kontrollera folket. :)

   Radera
  5. Jag tycker att du är inne på det själv i dina punkter, organisationer består av människor som gör mänskliga (eller omänskliga) bedömningar. Kunder, medlemmar och andra intressenter har då möjlighet att agera på detta. Det betyder inte att hela världen är en konspiration utan att människor/grupper/företag som söker makt kommer att flytta fram sina positioner när de ges chansen. Vi kan välja att inte ge dem den.

   "Angående Covid så vet jag inte vilka konspiratyionsteorier det finns kring pass och vaccination av barn".

   Bägge viftades för inte länge sedan bort som konspirationsteorier. Människor som sa att snart kommer det införas någon typ av vaccinationspass kallades foliehattar och den som när myndigheterna sa att endast vuxna ska vaccineras vädrade tanken att det i nästa skede kommer att innefatta barn sa man var ljugande verklighetsförnekare. Det säger man inte längre, helt enkelt eftersom det som då kallades konspirationsteorier är verklighet idag. Därför menar jag att man ska vara försiktig med att dra konspirationsteori-kortet för mer än en gång har man då fått stå som en bortgjord Agnes Wold när verkligheten hunnit ikapp.

   " Men du får jobba hårt om du ska få mig att tro [en massa saker som ingen här har påstått]". Kom igen nu, Pribus, du är bättre än så!

   Radera
  6. För att det ska vara en konspirationsteori behöver väl några kriterier uppfyllas?

   En konspiration är när flera parter går samman (konspirerar) för att uppnå ett specifikt syfte. Detta sker bakom någon annans rygg, får man anta, för annars är det ju knappast en konspiration.

   Då frågar sig vän av ordning, vilka är det som konspirerar? Vad är syftet med konspirationen, vad vill man ytterst uppnå? Vilka är avsedda att drabbas? Hur skyddar konspiratörerna sig själva och sina nära från effekterna?

   Exemplen om vaccinpass och vaccination av barn förbryllar mig, för det lilla jag har sett av konspirationsteorier i ämnet handlar just om att vaccinet skulle innehålla elaka saker för att NÅGON ska ta kontroll över befolkningen i NÅGOT syfte. Att regeringar sätter regler för vaccination och covidpass är väl inget märkligt, det är ju deras jobb att försöka få bukt med pandemins effekter. Det sker ju dessutom inte i lönndom. Så vad är själva konspirationsteorin kring det? Att folk har olika åsikter om det?

   Fallet med Bill Gates (eller illuminati eller judarna eller NASA eller nazisterna på baksidan av månen) är mer likt en konspirationsteori, det var därför jag tog upp exemplet. Byt ut 'du' mot 'någon' i sista meningen i förra kommentaren om du tog det bokstavligt.

   Radera
  7. Nuförtiden verkar konspirationsteori betyda "Jag håller inte med dig så jag ger dig epitetet konspirationsteoretiker istället".

   Nu handlade detta inlägg förvisso om svenska banker, men menar du på fullt allvar att du inte har hört/sett någon som för ett år sedan påstod att man så småningom kommer vilja vaccinera småbarn mot covid eller att det kommer att införas obligatoriska covidbevis/vaccinationspass bli kallad för konspirationsteoretiker eller foliehatt?! Det är väl ändå inte möjligt?

   Bill Gates, Illuminati, judarna, NASA, nazisterna... Varken jag eller någon annan har i detta inlägg eller kommentarsfält nämnt något som ens tenderar något av dessa ämnen.

   Radera
  8. Nej, jag har faktiskt inte sett någon kallas för konspirationsteoretiker för att de har trott att barn ska vaccineras. Vi läser väl inte samma typ av forum, antar jag. I min värld har dessutom vaccination av barn hjälpt till att få bort mässling, polio och annat skit genom tiderna, så jag har väl sett en sådan diskussion som ointressant.

   Jag ser personligen ingen skillnad på att gissa att en vaccination ska ske i framtiden mot att gissa att det kommer snö i mars eller att det blir minst en skogsbrand i sommar. Märkligt om någon tycker att det är konspirationsteorier.

   Radera
  9. Det gör vi uppenbarligen inte. Du måste ha missat Facebook, Twitter, SVT, Aftonbladet, Expressen, Nyheter Idag, Daily Mail och samtliga poddar och bloggar med ett specialintresse för covid.

   I min värld har vaccin mot mässling och polio ungefär lika lite med covidvaccin att göra som Bill Gates och Nasa har med detta inlägg att göra, alltså inte ett dugg. Om vi inte ens kan enas om det tror jag inte att vi kommer längre.

   Radera
  10. Jag själv har inga akademiska examina i medicin eller virologi, så jag kan inte yttra mig specifikt om hur vaccin skiljer sig. Jag går mer på utfallet, t.ex. att merparten av de som nu är svårt sjuka på IVA och dör med Covid19 inte är vaccinerade. 80% av patienterna på IVA i vår region har inte vaccinerat sig (åtminstone såg informationen ut så i förmiddags).

   Radera
  11. Och med "inte vaccinerad" menar man de som inte tagit någon spruta, de som tagit en spruta eller till och med den som tagit den andra sprutan, men för mindre än två veckor sedan eller mer än fjorton veckor sedan. Intressant sätt att mäta (om det vore objektiva resultat man vore ute efter och inte för att piska upp masshysteri).

   Radera
  12. Är inte det en Flashbacksanning?

   Radera
  13. Nej, tyvärr inte. Notera att alternativen i nästan alla redovisade undersökningar är "ovaccinerad" respektive "fullvaccinerad". Redan det är ju märkligt, och vad som är fullvaccinerad varierar ju från land till land och i olika tider. I Sverige är man nu "fullvaccinerad" med två sprutor, i vissa andra länder krävs tre.

   Radera
 9. Jag har Roslagens Sparbank som är kopplade till Swedbank. Var och skulle öppna ett fondkonto och fick fyrtioelva frågor varför jag skulle öppna det, fast det var pengar som redan fanns på mina konton i banken. Skulle varken låna eller ta ut.Kom inte med pengar i någon plastpåse och slängde upp på disken. Det var faktiskt helt absurt och riktigt obehagligt hur de förhörde sig om mitt leverne./Em

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, man blir inte så himla sugen på att bli kund då. Även om banker även här i Norge ställer frågor och (skulle jag vilja påstå) jobbar minst lika hårt med arbetet mot pengatvätt, eller "hvitvasking" som norrmännen säger, men det finns en helt annan respekt för kunden.

   Radera
  2. Stackare som blivit inlurad på storbanken och där dom i princip bara kränger sina egna fonder.Går på 5 min att öppna ett konto hos Nordnet,Avanza samt företrädesvis Savr som är billigast på fonder

   Radera
  3. Ja, jag blev fullständigt vansinnig när jag hade hjälpt en kompis med hennes PPM-fonder och föreslog henne att kolla vad hennes bank Nordea hade att säga om valen. Rimligt att de offrar några minuter på en kund de haft och tjänat pengar på i decennier. Men nej, de kunde inte uttala sig om andras fonder eller ens om marknader, BARA om sina egna fonder i PPM-systemet. Ja, vad tusan ska vi ha dem till då?!

   Radera
 10. Roligt att du skriver om Swedbank just idag!

  Jag var kund där senast 2007 tror jag. Inte saknat dom sen dess.
  Sa upp konton en efter en i egen takt tills jag bara hade bankdosan kvar. Den lämnade jag in själv på kontoret. Då sa hon i kassan att allt sånt här brukar den nya banken göra. Men sånt sköter jag bäst själv. Kvarstår som aktieägare, men jag använder utdelningen till att köpa fler Avanzaaktier.

  Men nu till huvudpoängen, min sambo som vill behålla Swedbank som lönebank ringde dom idag. Hon har andra banker, Avanza och annan bank med gemensamma konton.

  Hon har haft tre sparkonton i flera år där.
  Hon ville öppna fler och lägga undan pengar i olika kategorier som bilkonto, barnkonto osv.

  Självklart det går inte att öppna fler på nätet.
  Hon tvingades ringa upp dom med mössan i hand.
  Efter hela 15 minuters samtal där hon fick motivera varför gick mannen i luren med på hennes begäran.

  Störigt och kundfientligt är bara förnamnet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Verkligen! I det läget ska de bara lyda och tacka för att hon vill fortsätta att vara kund där.

   Radera
 11. Tänker varje år att jag ska byta gammelbank men kommer mig aldrig för..

  Men i år är första året då jag inte ger applåder till min huvudbank Avanza. Brukar vara grymt nöjd med dem men iår blev det för mkt teknikstrul som jag drabbades av precis under fel dagar samt att jag tycker att de stängde ner Placera forumet på ett riktigt dåligt sätt. Blir sänkt betyg på dem iår.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Trist, men förstår och håller till viss del med.

   Radera
 12. Har sedan länge valt bort sossebanken Swedbank som aktieinvestering. Det absolut mest intressanta just nu är hur stora delar av världens befolkning låter sig skrämmas till foglighet och totalitär lydnad pga ett virus som i statistiken inte påvisar något överdödlighet vare sig 2020 eller 2021.
  Fundera på följande:
  1) Viruset är troligen konstruerat på ett labb i Wuhan.
  2) Beprövade virusläkemedel som Ivermektin utan biverkningar motarbetas av läkemedelsindustrin som inte tjänar några pengar på dessa då patenten gått ut. Flera studier visar att Ivermektin har mkt god effekt mot Covid.
  2) Vaccinet är inte utprovat med de långtidsstudier som krävs, utan är fortfarande ett experimentellt preparat. Inget vet långtidseffekter.
  3) Liksom säsongsinfluensan drabbas grupper med dåligt immunförsvar värst. Men nu skall tydligen alla, även starka fullt friska injiceras.
  3) Vaccinet är tydligen helt kass. Det krävs tydligen kontinuerliga påfyllningar i evig tid. Vilka tjänar på detta?
  4) Länder med högst vaccinationsgrad får tydligen högst smittspridning av nya mutationer. Vad säger det om vaccinet effekt på immunförsvaret?
  5) Det kommer allt fler extremt skrämmande rapporter om stora ökningar av missfall, spädbarnsdödlighet, dödsfall bland yngre osv.
  6) Biverkningarna är fler än för något annat läkemedel.
  7) Länder som inte genomför nedstängningar, lockdowns, inskränkningar av människors friheter verkar klara sig betydligt bättre än fullvaccinerade länder. Jmfr Florida med Israel, Sydkorea, Tyskland mfl.
  8) Amishfolket i USA vägrade från första stund att delta i några som helst restriktioner och vaccineringar. De har levt som vanligt. Resultat:Ingen överdödlighet.

  Vilka tjänar på att ett konstruerat influensavirus målas upp som hotet mot mänskligheten? Vilka tjänar på vaccinet? Vad vinner politiker på att villkora människors frihet genom vaccinpass? Är din frihet inte värd mer än risken att få en förkylning som för i princip alla är helt ofarlig?
  Ni som låter er styras av politikers restriktioner - varför kollar ni inte upp hur farligt detta coronaviruset egentligen är? Är du lika rädd för säsongsinfluensan? Vinterkräksjukan?
  Lyd inte! Läs på. Sluta var så j-a fogliga och naiva!
  De ni kallar antivaxxare eller foliehattar är i själva verket mer pålästa än ni anar. Vi vet hur vaccinet är framtaget. Vi vet vilka biverkningar det kan ge. Vi vet vilka sjuka pengar den globala eliten tjänar på folks rädsla. Vi vet hur kass vaccinen är. Vi vet också hur extremt liten risk det är att bli allvarligt sjuk om du inte tillhör utsatta grupper, äter bra och sköter fin hälsa.
  Ursäkta långt inlägg men detta är nutidens viktigaste fråga och tidernas blåsning för många.
  Mvh Janne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vill egentligen inte kommentera men har bekanta som bor i ohio, där de har väldigt många amish och covid har drabbat dem hårt där. De har nämligen mycket social närhet i stora grupper. Sprider sig lätt.

   Resten har jag inga publika synpunkter på.

   Radera
  2. Jag har inte träffat några "antivaxare", däremot gott om människor som varit skeptiska till dessa covid-preparat. Att klumpa ihop alla dem som att de skulle vara allmänt negativa till vaccin visar i sig på stor okunnighet, men också en ovilja att förstå. Det i sig gör att jag tappar intresse för att diskutera med dem eftersom det känns som att diskutera med barn som memorerat läxan till provet. Bar att det att det inte är barn utan vuxna, och "läxan" är msm-propaganda.

   Amish kan jag inte heller mycket om, men de fascinerar mig. Därför hade jag sett den här videon som inte alls tyder på att covid drabbat dem hårt:
   https://www.youtube.com/watch?v=TZ9eQEW7VOU

   Radera
  3. 2007 fick jag säsongsinfluensan som drabbade mig hårt med sängliggande och 40 graders feber i en över en vecka. Tog lång tid att komma tillbaka i formen innan man gick i däck.

   Men jag har ändå inte vaccinerar mig för säsongsinfluensan. Inte heller har statsministern uttalat sig om att dra in mina medborgerliga friheter eller stänga ner mitt företag under vissa perioder.

   Har Amish fått överdödlighet av Covid? Ännu mer intressant är hur de senare mer smittsamma men mindre farliga mutationerna påverkat Amishfolket jämfört med den fullvaccinerade gruppen. Siffror på detta vore intressant. Men lär aldrig publiceras då det visar förljugenheten i det politikerna hävdar. Med medias och den globala finanselitens medverkan.

   Radera
  4. Siffror har jag inte sett, men forskaren i slutet av videon jag länkade till tycker jag bekräftar deras egen bild att de kommit lindrigt undan.

   Det skulle ju dock kunna bero på allt möjligt eftersom deras liv är helt annorlunda än den genomsnittlige amerikanen. T ex verkar fetma och diabetes vara viktiga parametrar för svår covid (och trots det har jag inte hört ett ord från vare sig FHM, folkhälsoministrar eller läkare om att det är en bra idé att gå ner i vikt för att klara covid) och det är inte ofta man ser en överviktig amish.

   Radera
 13. Hade förr 15 år gammal pkbanken (1985) det kontot blev flyttat flera gånger till olika banker som tog övrr den gamla bankens konton. Tillslut landade det på Swedbank.

  För en 12 år sedan så skulle jag och min fru köpa ett hus. Vi undersökte möjlighet till lånelöfte. Närmaste Swedbank sade att jag måste gå till mitt kontor där jag öppnade kontot pga kundkännedom . Jag svarade att postkontoret i Lomma var nedlagt sedan länge. Efter långt hummande och involverat kolleger kom de fram till att det var tydligen det kontoret jag besökt som faktiskt var mitt kontor men ingen kände mig ju för jag hade ju varit kund sedan starten och inte krånglat alls. Inget lånelöfte.

  Jag blev rasande.

  Gick till handelsbanken bredvid. 10 min senare hade jag ny bank.Flyttade över rubbet. Fick lånelöfte direkt. Hade ju aktier och fast jobb.

  Jäkla Swedbank. Aldrig mer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har hört flera som gjort som du, från olika banker, gått till SHB. När den egna storbanken nekat dem lån har de gått till SHB som verkar se något som ingen annan sett. Minns särskilt en som ville låna till mindre än hälften av sin bostad, men nekades av SEB pga avsaknad av fast jobb.

   Radera
 14. För kanske 5år sedan när jag sålde min lägenhet så förde jag över runt 90 000kr till mina föräldrar som jag lånat till bostaden, hade då skandiabanken. Då ringde de upp och frågade om det verkligen var jag som gjort överföringen. Svarade ja och så var de nöjda, det var väl så det inte var rånförsök eller dylikt som de frågade. De ville inte veta varför jag förde över så mycket.

  En annan sak jag tycker är knepigt är det där med lånelöfte, gjorde onlinelånelöfte hos nordea och då kunde jag få 800 000kr i löfte, som fast anställd med ca 35' i månaden. När jag sedan ringde dem så höjdes det till 2 miljoner... hur gick det till liksom

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Var det du som flyttade pengar?" är helt okej att de frågar. Det är när frågan börjar med "varför" jag blir sur.

   Mycket märkligt, det var ju ingen liten skillnad!

   Radera
 15. Tips till er alla, lägg era pengar i nmadrassen så slipper ni svara på frågor från banken.

  Tror rättshaveristen jim mest söker uppmärksamhet.

  Pelle

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tips till er som sväljer vilka integritetskränkningar som helst: Fortsätt med det om ni trivs.

   Jag tror att Jim mest vill ha rättvisa.

   Radera
 16. Tycker bara er ilska vänds mot fel personer, förstår inte varför man ska
  ge sig på en kundtjänstmedarbetare i banken som faktiskt bara gör sitt jobb. Ilskan borde vändas mot lagstiftarna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Min poäng är att alla - från führern till lägervakten, för att göra jämförelsen tydlig - har ett val. I fallet med bankerna känns det som att kontrollerna har passat dem utmärkt och då utför de ordern med glädje. Det innebär inte att jag inte känner ett förakt mot lagstiftare som inför kontrollsamhället under förevändning att det är för min skull.

   Radera