måndag 23 maj 2022

Tjäna pengar på samarbete – sponsrat av Addrevenue.io

Får jag intressera er för ett affiliatenätverk? Jag anar vad ni tänker, att låter inte detta som något ”reklamigt” man helst bör undvika? Inte nödvändigtvis.

Tanken med all reklam är att det i slutändan ska mynna ut i något bra för både köpare och säljare, och lyckas det bör även marknadsföraren tjäna på det. Egentligen är det ju en bra idé att sammanföra de som behöver marknadsföring med de som kan marknadsföra, och i förlängningen också med deras publik. Jag gör bara reklam för sånt jag tror kan intressera den som är intresserad av börs eller ekonomi, inte för hallonsylt (då får den vara väldigt billig).

För många fritidsbloggare kan affiliatemarknadsföring bli första steget mot företagande, eller åtminstone ett sätt att börja tjäna pengar på sin blogg. Annonsören väljer vilka affiliates den vill jobba med och vad det är värt. Affiliaten väljer vilka grejer han/hon vill marknadsföra, och om affiliatens läsare/lyssnare nappar på ett erbjudande blir alla tre parter vinnare.

När denna typ av marknadsföring var i sin linda i början av seklet hade jag en hemsida för mitt företag. Den hade en del trafik varpå jag fick för mig att hoppa på ett av de kändaste nätverken, men då tyckte jag att det var mer bök än det var värt. Låg ersättning och konstiga regler för utbetalning.

Så jag var på min vakt när min bloggkollega ”10årsplanen” berättade om sitt affiliatenätverk Addrevenue.io. Nu är det ju ganska nytt, men ersättningarna verkar mycket bättre och det är inte en massa bök med html-strängar som ska klistras in på rätt ställen. Man premierar annonsörer som gör snabba utbetalningar. Dessutom växer Addrevenue så det knakar med ett ständigt inflöde av nya annonsörer.


Men loggan kanske de borde jobba lite på...

Det fiffiga är att om du tycker att min blogg är läsvärd och dessutom har behov av ett affiliatenätverk i egenskap av bloggare, webbredaktör, influencer eller annan person med en plats på internet kan du använda den här länken när du registrerar ett konto, så blir vi kanske nöjda bägge två. Win-win, som kidsen säger.

OBS! Inlägget är ett reklamsamarbete med Addrevenue.io, men åsikterna är mina.

12 kommentarer:

 1. Tackar för tipset, men har blivit ännu mer negativt inställd till reklam nu när youtube senaste månaderna har gått bananas gällande reklampauser, på en 20 minuters snutt är det inte ovanligt med reklamavbrott var 3:e minut, ibland 2x20 sekunders utan möjlighet att skippa. Jag förstår att de vill att man ska prenumerera... men så mycket reklam blir man ju tokig av.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är du inloggad då? För när jag är det får jag i stort sett ingen reklam alls på Youtube.

   Fast just att exempelvis Youtube kör jobbig och helt oriktad reklam tycker jag nästan är ett argument för den här typen av reklam.

   Radera
  2. Adblocker kanske 😆

   Radera
  3. Ja, det är klart att jag har det, men jag trodde inte att det bet på Youtube.

   Radera
  4. Själv kör jag brave webbläsare och då är Youtube helt reklamfritt (samt mycket annat).

   Radera
  5. Nu är vi ute på ett stickspår, men du kan alltså rekommendera Brave? Vad är bra respektive dåligt med den? Jag har hört andra som använder den och tänkt testa, men inte vågat/orkat än. Borde jag det?

   Radera
  6. Brave är i princip chrome, fast snabbare och med inbyggd adblock och tar bort trackers / bloters osv. Funkar väldigt bra, ibland stöter man på specialfall när den krånglar lite (hemsidor med dålig kodning). Sen kan man välja om man vill få reklam och då få betalt i BAT (en krypto). Kör med lite reklam så har dragit in ca 600 sek I krypto (i dagsvärdet) genom att ha brave på mobil och dator i kanske ett år (är nog mindre). Jag tycker det helt klart är bästa webbläsaren just nu.

   Radera
  7. Det låter som att jag måste testa den.

   Radera
  8. Kan också rekommendera Brave! Bra browser, men ha inte förväntningar att tjäna massa pengar när du använder den. Jag får typ 2 BAT per månad, men det är åtminstone mer än vad jag får när jag använder valfri annan browser

   Radera
  9. Jag kan använda den gratis bara den är bra.

   Radera
 2. Om du låter bli Youtube appen och kör genom webbläsaren så funkar det fint

  SvaraRadera
  Svar
  1. Se där, då löstes det! Jag tycker för övrigt att webbläsarversioner nästan alltid är lite bättre än appversionerna.

   Radera