lördag 11 november 2023

Till skvallerjournalistikens försvar

Jag har aldrig sett Svenska Hollywoodfruar. Min känsla är att man samlar några luftskallar som ärvt eller gift sig rikt, men det är rena fördomar från min sida. Att en av dem heter Gunilla Persson har jag snappat upp. Hon verkar … inte så trevlig. Återigen, mina fördomar.

Mauri Hermundsson känner jag till från Youtube. Tydligen gör han program för TV4 också. De har jag inte sett, men det förvånar mig inte. Han verkar vara en glad skit, men det jag sett har varit rätt tramsigt. Med andra ord skulle jag inte bjuda in honom och ett filmteam till min mammas begravning. Det gjorde Gunilla, men är inte så nöjd.

Jag tänker på uttrycket ”Den som sig i leken ger får leken tåla”. Mauri må vara en trevlig kille, men han är ju lite av en pajas. När han vill komma och spela in tv för pajaskanalen TV4 kan man knappast vänta sig en finstämd produktion i syfte att hedra hennes mamma. Vänd på det, varför skulle TV4 vilja det, deras affärsidé är att sälja husdjursförsäkringar och casinobonusar.


Apropå bristande logik ...

Gunilla påstår att hon inte godkänt att tv-teamet filmat i kyrkan, men är samtidigt rasande över att de inte visade hela hennes dotters sångframträdande i kyrkan. Du kan inte äta kakan, ha den kvar och dessutom sälja den.

Jag tror att Gunilla i likhet med en mängd andra kändisar tänker att media, eller mer specifikt skvallermedia, är en kanal de kan kalla på när de önskar publicitet och att de då ska visa fram precis de delar de önskar dela med sig av. Det funkar inte så, och på samma sätt kan du inte göra hemma-hos-intervjuer varannan vecka och förvänta dig att bli lämnad ifred veckan därpå.

18 kommentarer:

 1. Jag misstänker att även upprördheten är en del av affärsmodellen. Att jag gör det grundar sig i fördomar hos mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du kan ha rätt. Eller också är det mer en personlighet - jag är upprörd, alltså finns jag.

   Radera
 2. Min uppfattning om Gunilla efter att ha sett program hon medverkat i är att hon gör precis allt för att sta kvar i medie-rampljuset, inklusive att exploatera sin dotter (som kräktes av nervositet i programmet Hollywoodfruar men övertygades av sin mamma att det var vad Jesus ville!). Hon säger sig vara religiös, men att vända andra kinden till är inte hennes motto. Hon är i mitt tycke en väldigt obehaglig person, kanske med nagon sorts diagnos, men det gissar jag bara.
  /Annika

  SvaraRadera
 3. Diagnos : personlighetsstörning kluster B

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet inte vad det innebär, så jag får ta ditt ord för det.

   Radera
  2. Anonym: den diagnosen ställde jag för flera år sedan ;-).

   Radera
 4. LoL
  Min frisör hade ett förhållande med denna Persson. Denna Gunilla har en viss charm som alla dessa Hollywood fruar brukar ha. Fast skall man vakna upp med dem en morgon blir det inte lika roligt.
  MvH Lars

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mm, då hade jag velat somna om ;-)

   Radera
  2. Sparo, riktigt rolig! Man kanske inte ens vill vakna upp mer.

   Radera
 5. Blev nyfiken och såg programmet trots att jag helt håller med om pajas-Mauri och lättkränkta och överdrivande Gunilla, kvinnan som såg att få ett glas vatten/vin kastat på sig (innehållet alltså) som mordförsök…

  Tyckte inte hans uppförande i kyrkan alls var upprörande. Visst, han var inte den djupast sörjande, men varför skulle han vara det?

  Gunilla framstår som svårt felvaggad och konfliktsökande. Tvi.
  /JB

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mordförsök?! Var hon rädd att drunkna?

   Exakt, varför skulle han? Det borde även Gunilla fatta.

   Radera
  2. Nej alltså, även jag har fått ett glas dryck kastat i ansiktet, förtjänt eller ej. Förnedrande ja, mordförsök skojar du?
   /JB

   Radera
 6. 90k i hyra, jadu, det var en ny nivå.


  https://www.aftonbladet.se/minekonomi/a/LlbGA4/leos-hyra-90000-kronor-i-manaden-for-trea-pa-gardet

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alternativa motiv o fulspel enl flashback…

   https://www.flashback.org/t3569034

   /JB

   Radera
  2. "Skrev du på det här hyresavtalet för att få uppmärksamhet kring Urban rights och er affärsidé?
   – Nej. Jag skrev ju på i mitten av maj och då hade vi inte tänkt på att starta bolaget än."

   Inte en tanke på att starta ett företag som ska hålla på med just detta, den idén kom tre dagar senare, helt oberoende och slumpmässigt ;-)

   Radera
  3. Det var ju ett kreativt sätt att gå förbi de långa bostadsköerna i Stockholm! Ta en lyxig takvåning via ett uthyrningsbolag, klaga sen på kostnaden (vem 17 har råd med 90 papp i månaden i hyra???) och kräv att få besittningsrätt på lägenheten.
   Går detta igenom så kommer resultatet bli en ännu mer dysfunktionell bostadsmarknad i Stockholm. vem kommer våga hyra ut? Vem kommer inte att ta chansen att köpa en billig lägenhet och låta den stå tom i 20 år tills man kanske behöver den (eller ens barn eller barnbarn). Ska alla andrahandsuthyresföretag lägga ner verksamheten?

   Så många frågor, som vanligt, som inte ställdes till Leo och hans styvpappa.

   Spargrisen

   Radera