måndag 9 oktober 2017

Bettingbranschen på dekis?

Jag vet inte om det är en trend, men bettingbolagen verkar ha det tufft nu. Här är ett axplock från de senaste dagarna.

Betsson

Har fått åtminstone en sänkt riktkurs och aktien har haft det tufft pga osäkerhet kring marknaden, marknadsandelen och Turkiet. Egentligen har den gått knackigt hela året med vd-avhopp och annat, så jag är glad att jag kom ur på 80 kr häromveckan.

Catena Media

Vd:n avgick i tisdags, utan förvarning och med omedelbar verkan. Sånt bådar aldrig gott, och inte blir det bättre av att bolaget försöker släta över det hela som om det vore helt naturligt att man vaknade en morgon och kom på att vd:n varit jättebra tidigare, men precis exakt just nu är han fel kille för jobbet så då fockar man honom utan efterträdare.


Leo Vegas

Den lilla uppstickaren som trotsat makterna och gått riktigt bra i år, men efter sommaren har även den kursen hackat betänkligt. Fick en höjd riktkurs (84 från 80 kr) från Pareto i förra veckan, men inte ens det hjälpte aktien som verkar ha parkerat under 70 nu.

NetEnt

Har gått som tåget, både bolag och aktie, men det senaste året har det tagit stopp och efter sommaren har aktien gått från knappt 80 till drygt 60 kr. Fortfarande inte jättebillig, kan jag tycka, men det kan jag inte ta gift på.

Evolution Gaming

Online livedealers var en fiffig idé som glatt börsen ända sedan introduktionen för 2,5 år sedan, men i slutet av sommaren planade även den kurvan ut. Fortfarande många köprekar, men med P/E 44 finns det fallhöjd.


Kindred

Gamla Unibet verkar man ändå kunna lita på. Har följt index i år, inte dippat efter sommaren och känns inte jättedyr. SEB höjde häromdagen sin rek från behåll till köp och riktkursen från 95 till 108 kr. Stabilt, som Dr Alban hade sagt.

Men nog blir jag tveksam till vad vi har att vänta av spelbolagens Q3:or. Jag håller mig utanför tills vi ser vartåt det blåser. Oddsen känns inget vidare.

12 kommentarer:

 1. Har faktiskt också tänkt lite i dina banor :)
  Jag är mest rädd för den allt växande konkurrens som finns där ute. Senast fick jag ett erbjudande om att jag kunde få 500 kr att spela på samt 1 onlinepizza för 100 kr om jag blev kund. Andra spelbolag, där kan du till och med få kalsonger :D

  Känns som att det verkligen är viktigt att välja rätt bolag här. Vilken typ av kalsonger som ges ut är A och O!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, kalsonger har jag också hört (av en kvinna som var mest sur över könsperspektivet på erbjudandet).

   En del bolag ska nog slås ut och andra slås ihop. Om man bara visste vilka...

   Radera
 2. Jag har också låtit bli att köpa delvis pga risken med mer skatter utomlands. Och svårt bedöma vilken som är bäst i och med att jag bara använder svenska spel för lotto och stryktips :)
  Kör du hårt med någon av leverantörerna?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är inte ens säker på hur många rätt man behöver för att vinna på stryktips och lotto. Där har du min kunskapsnivå :-).

   Radera
 3. Jag gick precis in i Betsson. Denna sommar måste varit sämsta i mannaminne för bolagens sportsbook... fotbollsvm till sommaren vilket kommer bli det största betting eventet någonsin.
  Inte analyserat destå mer men till detta pris känns det OK.

  //Olle

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker att det är för många varningslampor på Betsson nu, men jag gillar bolaget så jag hoppas komma in på en lägre nivå. Ibland går det, ibland inte :-).

   Radera
 4. Game on !

  Spelbolagen i alla dess former är ingen dagslända de är här för att stanna.
  är det någonsin köptillfälle så är det nu när de ligger på operationsbordet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med. Gäller bara att undvika den döde patienten :-).

   Radera
 5. Svajigt är det, gick själv in i kindred då det känns som att de är stabilast - på alla sätt. NetEnt har jag kollat på länge, men värderingen har alltid avskräckt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vill gärna få till en diskussion, men jag håller med dig om vartenda ord här.

   Radera
 6. Beträffande Evo så sitter jag lugnt kvar. Beträffande Catena så tror jag mer på tex det Magnus Andersson skrev idag. Mvh https://investera-pengar.blogspot.se/

  SvaraRadera