torsdag 26 oktober 2017

Global Gaming 555 mot himlen?

Jag har i princip slutat med IPO:er, men ibland gör jag undantag. Ett sådant var Global Gaming 555 som introducerades förra veckan. Resultatet blev dock som vanligt – inga aktier för mig.

”No shares for you! NEXT!!!”

Att jag ens hängde på låset den här gången är för att jag känner en av de tidiga ägarna som snackade in mig. Företaget har funnits i tio år och jobbade från början med digitala lösningar för livepoker för att sedan gå över till nätkasinon. Det som gör Global Gaming intressant är just att introduktionen inte handlar om att casha hem vinst i uppstartsfasen. För detta är ett moget bolag och jag har fått uppfattningen att merparten av ägarna före introduktionen tänker sitta kvar.

Och de behöver inte pengarna för det här bolaget tjänar redan rediga pengar och trenden är brant stigande. Intäkterna i Q2:an ökade med 381 procent, rörelseresultatet och kassaflödet runt 1000 procent.

Det går bra nu...

Eftersom jag är på siarhumör ska jag berätta vad jag tror kommer hända framöver. 30 november presenteras företagets Q3:a. Den kommer belastas med engångskostnader för börsintroduktionen, men också innehålla information om förvärvsplaner. Framåt årsskiftet kommer aktien stå i 35 kr, att jämföra med 27,50 kr nu och 22 kr som introduktionskurs.
Kanske är det en potentiell kursdubblare på ännu längre sikt, men huruvida jag är kvar då vet jag inte (mina krafter räcker sällan till att räkna ut vad jag själv ska hitta på eftersom jag egentligen är mer cynisk än synsk). Jag har i alla fall köpt in mig nu och har för avsikt att avvakta rapporten. Med viss tillförsikt, det här kan bli bra.

8 kommentarer:

 1. Jag avstod av känslomässiga skäl. Har extremt dåliga erfarenheter av ett tidigare bolag som hette "Global Gaming Factory X". Det har absolut ingenting med detta bolag att göra, det är bara hjärnan som spökar :(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du är inte ensam, hört fler av samma åsikt. Och jag är inte ens säker på att GGFX var först med namnet.

   Radera
 2. Att du törs...

  Inte längesedan du bloggade om spelbolag och vilket du skulle våga satsa på.
  Då var ännu inte GG555 noterat

  Således kommer frågan: Ska vi också köpa ?

  Kan väl kalla din utsaga i denna blogg som en viss insiderinformation.

  SvaraRadera
  Svar
  1. GG555 fanns inte med på kartan då. Åtminstone visste inte jag att de skulle noteras.

   På de två sista frågorna får jag säga nej alternativt passa.

   Radera
 3. Jag var med på IPO:n och klev av på 29 kr första handelsdagen. Känner mig nöjd med det och sätter de pengarna i Indentive istället. Får se om det är klokt eller oklokt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Med 29,70 kr nu ser det än så länge ut som att du borde suttit kvar lite till åtminstone.

   Radera
 4. Du har för dåligt tålamod för aktier. Jag äger själv aktien och det är sannolikt en bra affär med tanke på bolagets tillväxt och resultatökning. Global Gaming har något stort på gång.


  Mvh
  Bengt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dåligt tålamod? Jag äger den fortfarande och väntar tålmodigt på det där stora.

   Radera