torsdag 22 mars 2018

Dassig syn på mitt och ditt

Vänsterjournalisten och författaren Kajsa ”Ekis” Ekman har jag inte haft några starka åsikter om och har förstått att det gör mig ganska unik. Okej, en åsikt kommer här. Jag brukar ondgöra mig över människor som inte kan nöja sig med ett efternamn och ”Ekis” fullständiga namn är Anna Kajsa Helena Langemar Ekman Makboul. Varför slängde hon inte in Rullgardina Krusmynta när hon ändå var igång?


Nåväl, jag tänker inte recensera henne nu heller, men såg en artikel där jag reagerade på ett uttalande:
Jag köper bara sådant som är lustfyllt att köpa. Alltså mycket kläder, träningsredskap, alkohol. Jag köper inte toalettpapper, det tar jag från fik, krogar och sådant där. Jag har hittat massa kläder i grovsoporna. Men så kan jag också lägga 5000 kronor på en klänning på nätet bara för att jag vill ha den. Alla de här skorna jag har är plastskor från nätet.

Hon får köpa vad hon vill, så det lämnar jag därhän. Att hon ”har hittat massa kläder i grovsoporna” säger jag heller inget om även om jag tvivlar på att så är fallet. Att hon säger sig vara ”trött på posörer” betyder ju inte att hon inte tröttnat på sig själv.

Posör-spotting...

Men det jag hänger upp mig på är såklart att hon säger sig stjäla toapapper från restauranger. Jag tror inte att hon ljuger. Till skillnad från att plocka kläder från grovsoporna är inte detta en pittoresk egenhet, det är stöld. Rent tekniskt är det stöld att hämta kläder i grovsoporna också, men ingen ser det så, det är bara märkligt och kanske lite äckligt. Men att en 37-årig välbetald kvinna skulle ha satt i system att stjäla dasspapper från lokala näringsidkare har jag svårt att ta in.

För några år sedan gick ett tv-program som hette Superspararna där de medverkande berättade om sina mer eller mindre konstiga spartips. Någon gjorde maskrosmarmelad, en annan samlade rabattkuponger. Men så var det ett par som gick till McDonald's och snodde ”gratisgrejer”:


Jävla missfoster!” löd en av de snällaste kommentarerna. ”Ekis” är (gissningsvis till skillnad från dessa ”tv-stjärnor”) inte fullblodsidiot. Därför är jag nyfiken på i vilket läger hon tror att hon ska plocka poäng genom att berätta att hon stjäl sitt toapapper för att ha råd att köpa kläder och sprit.

Såvida inte bekännelsen var ett försök till skämt. I så fall hoppas jag att hon inte tänkt livnära sig som komiker, för då får hon nog börja stjäla pappershanddukar och tvål också så att hon har råd med hyran.

26 kommentarer:

 1. Det är väl inte bara toapapper som är icke lustfyllt att köpa. Vart snor hon mat, shampoo, bindor, elektricitet, hörlurar och så vidare?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mat kanske hon hittar bland kläderna i grovsoporna :-). Hörlurar absolut! Jag hämtar alla mina hörlurar i bostadsrättsföreningens elsoprum. Det är värre med elektricitet.

   Radera
  2. El är väl nästan det enklaste att stjäla? Tar ju runt 10min för en glad amatör att koppla förbi mätaren. Finns exempel både på bra och dåliga (läs: livsfarliga) lösningar hur man kan göra överallt på nätet om man inte orkar använda egen fantasi/logik :)

   Radera
  3. Fråga inte mig. Jag klarar nätt och jämnt av att sätta fast en stickkontakt på en jordad kabel. Men en del lyckas t o m stjäla gas: https://www.youtube.com/watch?v=v5p-YQkbe_s

   Radera
 2. En intressant intervju! Anfäkta och anamma, mycket fart och fläkt där. Men det är svårligen kostnadseffektivt att lägga ett par hundralappar eller så på att fika ute på stan, och sedan ta med sig en halv rulle dasspapper. Hon borde göra en kostnads- och intäktsanalys.

  Det är något speciellt med marxister. Uppiggande. En av mina bästa vänner tillhör den skalan (själv vill jag att Gösta Bohman skall komma tillbaka). Alltid oerhört påläst, kan prata både fram- och baklänges om det mesta, går inte att motbevisa, never ever. Tänk att de har så mycket tid att läsa. De måste arbeta oerhört effektivt när de väl gör det. Arbetar alltså.

  Wien-Lars

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag antar att hon ser latte och wienerbröd som nödvändiga utgifter oavsett om hon snor med sig inredningen eller inte.

   Håller med om att det är kul med pålästa människor. Mycket roligare att prata med folk som både tänkt och tagit till sig kunskaper, även om de kommit fram till märkliga slutsatser.

   PS. Tror du kan sluta hoppas på att Gösta Bohman återuppstår ;-).

   Radera
 3. Tycker att vänsterfolk brukar vara missunnsamma och avundsjuka så ini bängen. Människor som vill ha det andra har så att det slipper anstränga sig, oftast faktiskt en loj medelklass som tycker allt är rättvist bara det är till deras fördel. Egoister som använder ideologin för egna syften. Man förväntar sig mer solidaritet av vänsterfolk och när man upptäcker att så inte är fallet, skorrar det falskt. Stjäla toarullar av hårt arbetande restaurangfolk säger ju allt om vilken skit till människa det är. Nä, jag längtar inte efter Gösta Boman men nån jävla ordning få det väl vara./ ME

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man måste ge dem att de lyckats bygga in solidaritet i sitt varumärke trots att de sällan eller aldrig lyckas visa det praktiskt. De ser det nog inte som hårt arbetande restaurangfolk utan som (för) rika kapitalister, men vem ska göra den bedömningen. Stöld är stöld även om man låtsas vara Robin Hood.

   Men det där med "nån jävla ordning får det vara" var väl ett citat av CG Hermansson i VPK ;-).

   Radera
  2. Precis nån jävla ordning i partiet kom från Hermansson. Tror att varken han eller Boman hade tyckt att det varit ok att sno toarullar, i den frågan kan nog jag lova att de hade varit överens.

   Radera
  3. Valet mellan Hermansson och Sjöstedt vore lika lätt för mig som valet mellan Bohman och Kristersson (eller heter han Kristoffersson? Han är så jävla grå att jag fortfarande inte lärt mig hans namn).

   Radera
 4. Att han inte är sosse istället för moderat, gråsosse hade vi ju kunnat säga då ju, he he he.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst ja! Officiellt är S och M olika partier. De bara låter likadant när de pratar. Tacka vet jag debatterna mellan Palme och Bohman!

   Radera
 5. Hon har också givit sig in i debatten om transpersoner, där är jag nog benägen att hålla med henne. Hua om allting blir könsneutralt./ME

  SvaraRadera
  Svar
  1. Allt blir aldrig könsneutralt hur många toaskyltar man än målar över. Biologi trumfar känsloargument.

   Radera
 6. Så otroligt lågt att stjäla toapapper...och sen att erkänna det! Helt klar en människa som jag inte skulle gilla att umgås med alls. Och det där med massa efternamn - för att verka speciell el viktig på nåt sätt? Lägg av.

  SB

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lägre än Glocalnet :-).

   Jag kan gott förstå att man inte vill börja på ny kula när man gifter sig ifall man har arbetat upp ett varumärke med det gamla, men då tycker jag att det är enklast att faktiskt behålla det gamla efternamnet. Antingen fullt ut eller också som artistnamn. Det blir liksom för dumt att säga "Hej, jag heter Tilde de Paula Eby Krusmynta..."

   Radera
 7. Hon levererar igen...
  Här är en annan favorit:
  https://www.metro.se/artikel/kajsa-ekis-ekman-kapitalism-%C3%A4r-som-poker-den-enes-vinst-%C3%A4r-den-andres-f%C3%B6rlust
  Jag antar att om de anställda ska få del av vinsten de skapat så ska de också betala när företaget går med förlust?
  Nej visst ja, kommunism fungerar ju bara åt ena hållet.....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fantastiskt mycket dumheter där. Börjar egentligen redan från start: "Vad är profit? Inget annat än en skatt på arbete som går till kapitalisten."

   Som att mångmiljonkoncerner med tusentals arbetstillfällen bara ploppar upp av sig själv som en slags naturlag :-).

   Radera
 8. Jag följer Kajsas upptåg sedan länge med skräckblandad förtjusning, delvis för att vi bor i samma område. Hon är underhållande i alla fall!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är klart intressant att hon verkar kunna reta upp folk i alla läger samtidigt. Men hon får börja skriva någon annanstans än i Metro och ETC för att jag ska börja följa hennes upptåg.

   Radera
 9. Är det möjligen bara jag som inte vet vem den där människan är?
  Hon sökte kanske bara lite uppmärksamhet, på ett osedvanligt tarvligt vis? Eller så är hon bara som vänsterpartister är mest.
  Mvh http://investera-pengar.blogspot.se

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du är säkert inte ensam. Hon är inte världsstjärna, men nog är hon hyfsat känd. Förmodligen mest i vänsterkretsar.

   Radera
 10. Aldrig fattat grejen med toapapper? Man kan köpa riktigt mjukt rumpvänligt toapapper för ca 2 kr/rullen eller typ 8 öre metern. Varför är det så stöldbegärligt? Förklara, någon, please. Jag fattar det verkligen inte.

  Dessutom måste det kännas som ett oerhört pundigt beteende att knalla iväg med en toarulle i handväskan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Själv köper jag Eldorado på bal. Kostar inte ens 1,50 kr/rulle. Ja, av allt man kan stjäla känns det som det meningslösaste valet.

   Radera
 11. Obs! Tycker naturligtvis inte att man ska stjäla NÅGOT oavsett kilopris. Så att ingen missförstår vad som egentligen är poängen med frågan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Exakt, i Sverige är det ju dessutom olagligt att vara kriminell :-).

   Radera