måndag 13 maj 2024

Hyra ut till Taylor Swift?

Bara lugn, det här inlägget ska inte handla om musik. Jag tror faktiskt inte att jag någonsin hört Taylor Swift, men jag inser att hon är framgångsrik även utan min support. Nu ska hon ge tre konserter i Solna vilket fått människor att köa efter biljetter. Och inte bara det, sedan ska man ju bo någonstans också. Hotellen höjer priserna, men blir ändå utsålda. Därför hyr privatpersoner ut sina bostäder. En del kanske hade gjort det ändå, men slänger in Taylor Swifts namn i rubriken för att göra annonsen mer sökbar.

Det är något jag absolut skulle kunna göra. En kille jag känner hyrde ut sin lägenhet på Airbnb eftersom han själv var på resande fot i jobbet väldigt mycket. Några gånger ”dubbelbokade” han, kom hem och insåg att han hyrt ut trots att han var ledig, så då fick han sova i bilen. Om det är värt det är en prisfråga, totalt tjänade han som mest 70000 kr på ett år och det tycker jag skulle vara värt några nätter i bilen.

Hade jag bott nära en konsertarena eller mässanläggning skulle jag ha kollat på den här möjligheten och slängt ut min bostad till uthyrning vid stora evenemang. Skulle jag få napp hade jag sovit i garaget, om inte också det skulle gå att hyra ut. Det är ju lite det som är grejen med sådana här evenemang. Om folk laddat ett år för att gå på konsert och betalat snuskigt mycket för biljetterna kommer de vara villiga att betala ganska hysteriskt även för möjligheten att sova någonstans i området.

Så bor du i Solna med omnejd (den ena annonsen ovan ligger trots rubriken nästan en mil från konsertlokalen) eller i närheten av en arena där det ska spelas fotbollslandskamp eller på en populär semesterort kan du damma ut en svinigt dyr annons och hoppas på tur. Det är ju ändå gratis att försöka.

18 kommentarer:

 1. Nu ser jag framför mig hur en hel flotta med husbilar rör sig från evenemang till evenemang, och står fulparkerade lite här och var i några dagar medan evenemanget pågår. Som något slags mobilt sunkhotel.

  Fast det fungerar nog bara där de riktiga hotellen inte räcker till.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, med tanke på vad en husbil kostar :-)

   Radera
 2. Hyra ut till fotbollssupportrar? Bara om de lägger 20 000 kronor i deposition, att användas för att torka upp eventuella fyllespyor, sönderslagen inredning och annat roligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaså, så pass :-) Jag har ingen koll, men det måste väl finnas lite äldre fotbollssupporters som inte har för vana att slå sönder lokaler de hyr? Om inte så stryker vi den kategorin.

   Radera
 3. Ha ha. Bra tips. Synd att jag bor liiiiite för långt bort och även lite för avsides för att kunna hyra ut till konsertbesökare. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är samma här. I så fall får jag sjunga själv och det hade inte precis ökat intresset hos eventmarknaden.

   Radera
 4. Jag bor i en stad och rakar ha tva sovrum och tva badrum. Körde Airbnb i 2,5 ar och jädrariminlillalada sa mycket pengar jag drog in. Da hade jag ända inte folk här hela tiden. Dessutom träffade jag sa manga trevliga människor fran alla världens hörn (utom Skandinavien lustigt nog). Bara ett par skulle inte vara välkomna tillbaka.
  För de som bodde en längre tid (en manad eller mer), gjorde jag privata avtal med för ett fastpris efter att de först bokat, och jag visste att de var skötsamma och trevliga.
  Rekommenderas till de som behöver pafyllning i kassan.
  /Annika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag bodde på Airbnb på utlandssemester i påskas i det exotiska landet Sverige och jag fick samma uppfattning av den värden, att det var ett trevligt sätt att träffa intressanta människor. Det hade kommit asiater för att fotvandra och allt möjligt konstigt. En enda dålig erfarenhet på åtta år och den var inte heller mardrömslik.

   Radera
 5. Hade jag inte varit dum i huvudet och tackat nej till att köpa en etta i gamla stan för 1.2M när jag flyttade hemifrån vid 17 så hade jag nog inte behövt jobba idag.

  Lyssnar knappt på ny musik, men jag hörde faktiskt en låt med Taylor Swift som jag gillade skarpt, Anti-Hero.

  Dåliga skor var ju på tapen igår och kom nu att tänka på när jag och min dåvarande kvinna plus ett annat par åkte på weekendresa just till gamla stan. På tåget så började sulorna på kompisens skor disintegrera och stora klumpar ramlade av. Han kom på att han haft dem i garaget där det fanns lite mystiska vätskor på golvet.

  Skoaffär var det första vi fick leta rätt på för då var sulorna borta o kompisen fick gå i strumplästen sista biten till oss andras munterhet. =D
  /JB

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sjuttonåringar är dumma i huvudet, det ingår liksom.

   Folk går alldeles för lite barfota :-)

   Radera
  2. imponerande att en 17 åring hade 1,2 m eller kunde låna så där mycket

   Radera
  3. Hade definitivt ej 1.2M, snarare ett par tusen. Men hade fått hjälp att få banklån.
   /JB

   Radera
 6. Den där kategorin har man stött på. Alltså de som tar mer betalt än hotell. Tack, men nej tack. Fast det finns många som betalar med kort idag, oavsett pris om de nu ens tittar, de tror liksom det blir gratis då.
  Investeraren

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är det en helg då nästan allt är uthyrt och då även hotellet saltat sina priser kanske det är billigt i jämförelse.

   Radera
 7. " Det är ju ändå gratis att försöka" - Visst är det det, och det blir garanterat inga efterverkningar om du har en ägarlägenhet eller äger ett hus, som damen i radiointervjun, eller äger ett helt hyreshus med lägenheter.
  AirBnB och hyrt boende, eller BR, är ingen bra kombination. Visst det är gratis att bli av med sitt kontrakt det är helt sant, men alternativkostnaden är desto större. Korttidsuthyrning utan tillstånd, och tillstånd ges oerhört sällan för uthyrning för en dag eller två eller för den delen en vecka - är grund för uppsägning av kontrakt.
  Lycka till.

  Saknar förresten i inslaget från SR att journalisten säger "men alla kan inte..."

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att bli vräkt från sin bostadsrätt för att man hyr ut sin lägenhet en helg har jag svårt att se. Till att börja med ska föreningen upptäcka det, sedan ska de orka bry sig och även då borde man kunna göra en del med dem och spela idiot.

   Sant! "Alla kan inte" alternativt "Vad skulle hända om alla...?" borde alltid vara med, för humorns skull.

   Radera
 8. Vi har en uthyrningsdel i huset och bor hyfsat bra till för evenemangsbesökare. Men tyvärr blev vi ordentligt brända av förra hyresgästen som lyckades förstöra saker som vi trodde var omöjliga att ta sönder. Att få in en eller två personer som ska gå på skojsiga saker, vare sig det är hästtävlingar eller konserter, är inte så lockande just nu. Den får stå tom ett tag till, vi gråter inte blod för det.

  Spargrisen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kan jag förstå. Mina föräldrar hyrde ut en lägenhet till ett par som lät en blöt matta ligga i badkaret medan de var på semester, men för det mesta gick det bra.

   Radera