Fyndade ett kilo morötter för 3,90
kr. I vanlig ordning blev de sedan liggande i kylen, så nu var det
hög tid att göra något med dem. Det fick bli morotsbiffar.
Jag börjar med att riva/mixa morötter. Och selleri, för det var det jag hade hemma, men här kan man hacka ner lite vad man vill. Rödbetor,
palsternackor, kålrot... Sedan blandar jag ner en burk krossade
tomater och ett par matskedar olja för saftighetens skull. Chilipeppar för smak och spenat för dess nyttighet.
Krydda efter eget huvud, tillsätt
vetemjöl och rör ihop till en lagom tjock smet med en matsked.
Använd sedan samma sked för att forma till biffar i stekpannan.
Stek några minuter på vardera sidan.
Servera med stekt lök och pasta,
potatis, stekt vitkål eller vad som helst. Här har jag valt bulgur.
Detta användes:
Morötter, 1 kilo
Stjälkselleri, 300 gram
Krossade tomater, 1 burk
Spenat, 100 gram
Vetemjöl, 5 dl
Matolja, 1 skvätt (exakt!)
Senap
Chilipeppar
Salt & peppar
Resultatet blir 30 biffar och den
sammanlagda kostnaden ungefär 15 spänn, alltså 50 öre per biff.
Och femtioöringar finns ju inte, så det får nästan räknas som
gratis.
"och femtioöringen finns ju inte, så det får nästan räknas som gratis" Gav ett gott skratt :)
SvaraRaderaDå blir det rotfruksbiffar ikväll, ska ge det ett försök!
Med vänlig hälsning
J
Tack! Jag önskar att jag kunde vara så där positiv på riktigt.
RaderaLycka till med biffarna! Största felet jag brukar göra är att jag missbedömer stektiden och blir stående halva natten vid spisen.
Steker dem ikväll istället, det här blev faktiskt riktigt gott!
RaderaMed vänlig hälsning
J
Kul!
RaderaIbland ser jag kommentarer i mejlen som aldrig kommer in i bloggen. Kanske hinner de tas bort av skribenten, kanske är det datafel. Så nu tänker jag svara på en kommentar som inte syns:
SvaraRaderaMaizena, potatismjöl och sojamjöl funkar säkert lika bra (fast dyrare). Själv undviker jag dock sojamjöl. Att frysa in dem ostekta tycker jag verkar krångligare än att frysa in dem stekta och sedan värma i mikron.
Varför är du vegetarian?
SvaraRaderaMed vänlig hälsning
Lars
Jag var 19 år när jag tog beslutet, så jag kan nästan inte komma ihåg hur jag tänkte. En del i det är att jag är tveksam till hur bra djur behandlas. Det känns helt enkelt skönt att stå helt utanför den hanteringen. Vidare har det med hälsa att göra. Senare har jag insett att det dessutom är ett av de bästa ekonomiska beslut jag fattat.
RaderaFantastiskt recept som jag måste testa.
SvaraRaderaFunderar på om det kanske skulle gå att lägga till Keso också :)
Såg att du lagt till mig i din lista bland bloggar. Tack så mycket för det :) Slängde in dig i min lista också.
Stort lycka till i investeringarnas värld!
Keso låter som en god idé. Just morötter tror jag är ganska saftiga i sig, men en del grönsaks-/baljväxtbiffar riskerar att bli torra. Det är därför jag har tomat och olja i smeten. Keso borde ge samma effekt.
RaderaLycka till själv, både med investeringar och biffar.