torsdag 1 december 2016

November i videosammandrag

I november steg SIXPRX 1,44 % och Nasdaq Comp landade på 2,59 %. Min egen portföljs ack så klena resultat blev -1,46 %.

Resten av månadens funderingar blir återigen i videoform. Succén fortsätter...


Feministisk snöröjning?

22 kommentarer:

 1. Haha, snyggt! Hoppas du gör mer sånt här! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Tanken är att fortsätta med en video varje månadsskifte, men tycker jag att det tillför något att göra det oftare kan det hända. Tidsmässigt är det ingen större skillnad mot skriven text. Repetitioner och omtagningar är fusk :-), för att inte tala om klipp.

   Radera
 2. Trevligt!

  Även jag ligger likvid med fegisportföljen, men som du nämner bleknar det i storlek jämfört med "Bufferts" nivå. Det där med engelskkurser för 250 000 har jag lyckats missa. Otroligt.

  Mvh

  Egon

  SvaraRadera
  Svar
  1. Otroligt var ordet, sa Bull. Om han nu var bästa kandidaten till ministerposten trots att han inte kan kommunicera med sina kollegor utanför Norden kan jag tycka att det är hans eget ansvar att fortbilda sig. Men även om samhället ska betala känns allt över några tusenlappar för dyrt.

   Radera
 3. Kunde inte sagt det bättre själv!

  Med vänlig hälsning

  Lars

  SvaraRadera
 4. Kungen av ekonomibloggarna växte precis ännu mer i mina ögon! Grymt kul med videoinlägg ��

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaså, kungen av ekonomibloggarna gör också videoinlägg ;-)?

   Radera
 5. Haha, försök inte slingra dig

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, jag tänkte att mitt kortklippta skägg fått mig att se ut som Marcus Hernhag :-). För nej, inte känner jag mig som bloggkung, även om jag gör vad jag kan.

   Radera
 6. Ordvits igen, jag visste att det bor en göteborgare där bakom skägget!! På tal om skägget så dog han i november ;).

  Tack för ett bra inlägg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nejnej, jag gillar inte ens Göteborg och kan stava både till fisk och kyrka.

   Jag kunde ha brutit trenden och fördömt Fidel Castros livsgärning, men tyckte annars inte att jag hade något att tillföra i ämnet.

   Radera
  2. Jag tror att du omedvetet älskar både fisk, Göteborg och ordvitsar. Det är iaf min psykologiska analys. ;)

   Som en troende pastafarian är jag skeptisk till både fisk och kyrkan (eller gud snarare men kyrkan får stå exempel för gud i det här fallet).

   Radera
  3. Nej, jag hatar fisk, är den inte ens. Göteborg är en ganska ful stad som dessutom är helt omöjlig att hitta i. Göteborgare är en för spretig grupp för att recensera, men (för att uttrycka det diplomatiskt) det finns ett visst underskott av självdistans, vilket gör dem svåra att skämta om dem. Kanske är det just därför ordvitsandet slagit igenom på Sveriges framsiiiida.

   Radera
 7. 'Spretig' beror antagligen på att människor är människor oavsett vilken by man bor i och det är svårt att placera människor kategoriskt i en grupp utifrån deras adress. Jag tror inte att varken du eller jag är representativ för de städer vi bor i till exempel. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har helt rätt, särskilt stora städer blir ju spretiga pga stort urval samt in- och utflyttning. Men generaliserar man grovt finns det ändå några lite typiskt göteborgska drag som många delar.

   Radera
 8. Din prestigelösa personlighet är underbar Micke! Den går igenom både text och bildruta. Följer dina blogg med stort nöje. Den sprider både glädje och reflektion.

  Mvh,

  Atlas Investo

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så hemskt mycket, kul att höra!

   Jag får väl ödmjukt inskjuta att det är lättare att vara prestigelös när man får stryk av börsen. Den månad jag slår index med sju procent blir jag kanske äckligt dryg ;-).

   Radera
 9. Svar
  1. Tack! Jag ska försöka. Om jag har något att säga.

   Radera
  2. Det finns det alltid så länge MP sitter i regeringen, de kommer ständigt på nya tokigheter som hotar båda ekonomi och population!

   Radera