söndag 21 augusti 2022

Man får se ut hur fan som helst!

Pernilla Nyrensten, vd och grundare till klädbolaget Revolution Race har den senaste veckan blir en så kallad ”snackis”. Det eftersom hon valde att sluta som vd strax innan kvartalsrapporten. Det verkar inte finnas någon efterträdare klar, så det känns lite som ett beslut taget i panik, vilket börsen aldrig gillar och också straffade kursen för. Märkligt såklart, ett bolag man grundat själv borde man kunna lämna snyggare, så det kan hon gott få skit för. Men kritiken verkar mest gälla den här bilden.


Hur kan man investera i bolag där ledningen väljer att framställa sig så här?

Okej, att hon tycks ha injicerat något i läpparna tyder på dåligt omdöme kring sin personliga hälsa, men hur många drar gränsen för investeringar där? Själv skulle jag t ex kunna investera i New Wave trots att grundaren Torsten Jansson väger mer än en ordinär stridsvagn.

Jag behöver inte kunna identifiera mig med företagsledningen i ett bolag för att kunna investera i det. Då är det nog viktigare att kunderna gillar en person som är starkt ihopkopplad med varumärket. Om man exempelvis hatar Gerteric Lindquist köper man nog inte en luftvärmepump från Nibe, hatar man Fredrik Wester köper man inte Paradox-spel osv. Jag är inte marknaden för överprisade Lantmännen-kläder, men i den köpkategorin kanske Nyrenstens framtoning är helt rätt, det vet jag ingenting om.


Nya inköp? Inte från mig i alla fall.

Med andra ord, att Pernilla Nyrensten utan förvarning hoppar av vd-posten kan man kritisera. Hade jag haft Revolution Race-aktier skulle jag vara fly förbannad nu, men framtoningen hade hon troligen redan när dagens aktieägare köpte och visste ni inte det är det knappast hennes fel.

63 kommentarer:

  1. Det har blivit lite av en trend att VD lämnar dagen/kvällen innan rapport. Här var det väl hon själv som gav sig själv sparken vilket gör det ännu lite märkligare.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det verkar lite som att "nu kan ni inte kritisera mig för jag har inte med detta att göra", vilket såklart är rent nonsens.

      Radera
    2. Sparo: Det var precis det Maud Olofsson sa när hon lämnade politiken efter fjaskot med Nuon.

      Radera
    3. Ja, och det var lika dumt då, och ännu mer upprörande eftersom det var hundra procent skattepengar som lektes bort. Att hon sedan vägrade komma till KU med hänvisning till att hon inte var politiker längre, samtidigt som hon tacksamt tog emot statsrådspension, är så vidrigt att ett straff vore på sin plats.

      Radera
  2. Jag tror att de allra flesta som shoppar produkter eller service inte har en aning om vem som äger bolagen.

    Annika

    SvaraRadera
    Svar
    1. För det mesta är det nog så, men ibland är det en tydlig affischfigur, som i mina exempel ovan eller Ingvar Kamprad på Ikea.

      Radera
  3. Jag har aktier i Investor trots Johan Forssells pessimism men den är tråkig.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Långsiktigt har den inte varit tråkig att äga.

      Radera
  4. Gick hon hem på dagen eller sa hon bara upp sig? Att säga upp sig med 3-6 månaders varsel är väl okej. Det borde räcka för styrelsen att hitta en ny...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det vet jag inte, men är man vd och grundare av ett bolag tycker jag att man kan vara så pass kall att man inväntar att styrelsen har koll på läget innan man går ut med det offentligt.

      Radera
  5. Flera av cheferna på Revolution Race har avyttrat sina aktie innehav före Pernilla Nyrensten avgång.
    Återigen står småspararna på perrongen och gnäller.

    Måste vara många sparare på Avanza som ligger kraftigt back i år.
    SBB - 74 %. 203 206 på Avanza.
    Sinch - 88,69 % 75 614 på Avanza
    Storskogen - 79 % 22 274 på Avanza
    Bico - 92,50 % 17 084 på Avanza

    Känns som om den smarte använder Börsen till att lura den dumme.

    SvaraRadera
    Svar
    1. En del insiders agerande lämnar helt klart mycket att önska.

      Radera
    2. Alla dessa banker som har plockat dessa förhoppnings bolag till börsen är medskyldiga.
      Mot en enorm provision har de placerat dessa på First North etc.
      I Klarna sket det sig, många stekare som blev besvikna.

      Radera
    3. Jag vill inte försvara banker, men i slutändan måste det vara den enskilde investeraren som bär ansvaret för sina investeringar.

      Radera
  6. Kvinnors utseende verkar vara helt legitimt att ha åsikter om. Oerhört tröttsamt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag vet inte om det är specifikt för kvinnor. Den politiker som mött i särklass mest utseendekommentarer måste vara sossen Göran Johansson, tidigare kommunalråd i Göteborg, vars ansikte var täckt av eksem han inte kunde göra någonting åt. Om vi fortsätter på temat sossar har vi fetknoppen Göran Persson och Ingvar Carlsson som ser ut som en sko. Partiets kvinnliga partiledare Magdalena Andersson och Mona Sahlin har väl inte varit i närheten av att drabbas av så mycket utseendeåsikter?

      Jag säger inte att det inte händer, men inte är det ensidigt.

      Radera
    2. Var på restaurang igår kväll.
      Har aldrig i mitt liv sett så många " Ankläppar" både bland servicepersonal och gäster.

      En är för gammal sa jag till min sambo igår kväll.

      Radera
    3. Jag förstår inte hur detta kunnat bli mode (ens om det inte hade krävt mer eller mindre farliga ingrepp). Eller botoxinjektioner så till den milda grad att folk ser ansiktsförlamade ut.

      Radera
    4. Förstår inte varför så många drar feministkortet om man kritiserar den bilden. En VD som jobbar halvliggandes i en fåtölj med laptopen i knät, ser inte bra ut. Vare sig det är man eller kvinna.

      Radera
    5. Nej, onödigt att göra en könsgrej av det, men jag struntar även i om vd:n jobbar halvliggandes eller tar kundmöten med handsfree på löprundan. Så länge de gör jobbet.

      Radera
    6. "Kvinnors utseende verkar vara helt legitimt att ha åsikter om. Oerhört tröttsamt."

      Tröttsamt är också den feministiska klyschan att det bara är kvinnor som får kommentarer om sitt utseende. För precis som Sparo beskrev i en kommentar högre upp så finns det gott om exempel på manliga politiker som har fått utstå många kommentarer pga sitt utseende. Däremot var det dålig stil av Göran Persson att "vikthåna" Maud Olofsson - eller om det var ett internskämt.
      https://www.expressen.se/nyheter/jag-kan-inte-traffa-maud-langre/

      Högt uppsatta politiker bör hålla sig borta från "tjockiskrig".

      Radera
    7. Inte snyggt av Persson, enig. Men... Göran Persson var tjock och visste om det, medan Maud Olofsson inte var det. Så jag är rätt säker på att det fanns någon slags ögonglimt. Dessutom verkade de ju ha haft den här jargongen under en längre tid, och först senare kallade Olofsson Perssons tilltag för "härskarteknik". Jag känner ingen av dem, men jag tror att Persson (som till skillnad från Olofsson gett uttryck för att ha humor) inte hånade henne på allvar för hennes vikt.

      Radera
    8. Så kan det va. Att Persson inte hånade henne på allvar för hennes vik.

      Radera
  7. Det där med att "identifiera mig med ledningen" är lite intressant tycker jag. Jag delar inte riktigt din uppfattning där. Jag själv investerade tex aldrig i SBB under uppgången delvis för att jag har enormt svårt för ärkesossar och framförallt expolitiker. De har ofta en opålitlig karaktär som gör att jag måste utesluta dem.

    Det krävs mycket bevisbörda efter det, för att jag ska ändra mig, vilket dock händer ibland. Jag är inte politiker, dvs jag tar hänsyn till fakta om den visar jag bör ändra åsikt.
    Mvh investera-pengar.blogspot.com

    SvaraRadera
    Svar
    1. Fast då handlar det väl mer om en avsky från din sida? Det jag menar är att man inte behöver vara som Ilija Batljan för att investera i hans företag, men det underlättar nog om man inte hatar allt han står för.

      Dock har jag lättare att vilja stödja ett företag som kund om jag gillar ledningen, annars kan jag handla av en konkurrent. Som investerare är jag mest intresserad av vad jag kan få i avkastning.

      Radera
    2. Det är korrekt uppfattat att jag avskyr dem :)

      Men jag anser att det sakligt grundat att dagens politiker ofta är inkompetenta och/eller korrupta. Det är tyvärr den typen av lågpresterande personer som har attraherats till politiken, då lönen är hög samtidigt som tjänsteansvar saknas helt.

      Radera
    3. Ja, snacket att vi får bättre politiker med högre löner är jag inte alls säker på. Framförallt tycker jag att det motbevisas av att dagens politiker har förhållandevis mycket högre löner än gårdagens, och inte har de blivit bättre.

      Radera
  8. Själv har jag nästan inga skrupler alls med var jag investerar. Å andra sidan har jag heller nästan aldrig så starka negativa åsikter gentemot andra människor som hat eller avsky.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Investerar du ocksa i sadant som du vet är daligt för miljön, eller där du misstänker/vet att barnarbete är involverat?

      Annika

      Radera
    2. Avsky kan jag känna ibland, hat tycker jag är starkare. Några skrupler har jag, men inga rör företagsledningens utseende.

      Radera
    3. Jag äger aktier i producenter av fossila bränslen och även H&M. Vi är ganska många som gör det.

      Radera
    4. De där går fint för mig med, men aldrig tobak.

      Radera
    5. HM gjorde jag mig av med för manga ar sen. Jag är visserligen inte nagot stort fan av barn men vill inte medverka till att en 10-aring far hälsan förstörd. Röker gör jag, men skulle aldrig investera i ett bolag som tillverkar cigaretter, sa nog är jag inkonsekvent.

      När det gäller investeringar haller jag mig till de branscher jag förstar, bygg, medicin, toaletter (!) och lite annat smatt och gott.

      Annika

      Radera
    6. Jag skulle aldrig köpa ett paket cigg, stridsflygplan eller ett raketsystem. Däremot drar jag gärna fördel av att någon annan gör det.

      En flaska Whisky eller en flaska Shiraz kan jag tänka mig att köpa. Men nu var det länge sedan...;)

      Radera
    7. Toaletter låter som en smal nisch. Men det är klart, alla behöver dem.

      Jag köper i stort sett ingen alkohol längre, men ser bruk av det som legitimt, medan cigaretter i mitt tycke alltid innebär olika grader av missbruk.

      Radera
    8. Jag har inte köpt ett stridsflygplan, men nästan då jag upphandlat en hel del andra försvarsprodukter i jobbet :-) Äger inte Saab-aktier då det genom åren känts som en osäker investering. Däremot har jag Investor, så jag är väl lagom inkonsekvent.

      Radera
    9. Jag har varit inköpare på ett företag som sålde en del till Försvarets Materielverk och jag har aldrig upplevt ett företag som strösslat pengar på ett mer nonchalant sätt. Vi hade kunnat sälja strutglass till FMV för tusen kronor styck för att de tyckte det var bekvämt att ha så få leverantörer som möjligt och de verkade ändå helt okänsliga för vad saker kostade. Har inte det ändrat sig (men det har det nog eftersom Sverige knappt har ett försvar längre) vore det en klockren bransch att investera i.

      Radera
    10. "HM gjorde jag mig av med för manga ar sen. Jag är visserligen inte nagot stort fan av barn men vill inte medverka till att en 10-aring far hälsan förstörd. Röker gör jag, men skulle aldrig investera i ett bolag som tillverkar cigaretter, sa nog är jag inkonsekvent.

      När det gäller investeringar haller jag mig till de branscher jag förstar, bygg, medicin, toaletter (!) och lite annat smatt och gott.

      Annika"

      Du tänker fel.

      Det är inte de aktier du köper på andrahandsmarknaden (börsen) som gör skillnad utan det är hur du konsumerar och röstar som påverkar bolagen. Du kan inte ens göra skillnad genom nyemissioner och IPO eftersom de stora aktörerna (bl a banker och pensionsfonder) har garanterat att de går i lås. Du kan inte påverka bolagen via bojkott på börsen överhuvudtaget. Återstår gör att påverka dem politiskt och ekonomiskt (fr a genom att sluta röka).

      Hur gick det för den fiktiva 10-åringen i ditt exempel efter att du och dina gelikar sålt era H&M-aktier? Fick hen jobb som butikssäljare på H&M vid Sergels Torg eller tvingas hen sälja sin kropp? Frågan är irrelevant eftersom H&M inte påverkades av er bojkott av H&M-aktien på börsen. Men vad händer om man slutar köpa kläder i H&M:s butiker (vilket har effekt)?
      Barnarbete är inget nytt. Det förekom även i västvärlden i industrialismens begynnelse. Lösningen är inte att kasta fattiga länder tillbaka till jordbrukssamhället. Lösningen är att arbetarna i fattiga länder organiserar sig och tar fajten mot arbetsgivarna. De kommer att behöva allt politiskt och ekonomiskt stöd de kan få för det kommer att bli våldsamt. Jag säker på att de betackar sig för svenska världsförbättrare som pratar fint men inte bidrar med ett skit i praktiken.
      https://sv.wikipedia.org/wiki/Strejk

      Radera
    11. Hej Anonym! Du menar att jag hade otur när jag tänkte? Men ja, jag handlar inte längre pa HM. Sluta röka är en god ide, absolut, det är därför jag inte skulle köpa aktier i t.ex. Philip Morris, men vid min alder är det inte lönt. Alla jag känner som slutat röka i sen alder har dött efter nagra ar. Min farmor blev 84 och rökte hela sitt liv. Jag tar chansen! Mitt val.

      Jag vet inte vad jag skulle kunna göra för att förbättra för barnarbetare i tredje världen. Har du nagot förslag?

      Jag bor inte i Sverige men jag röstar i mitt land varje gang det kommer valsedlar, och det är betydligt oftare än i Sverige.

      MVH, Annika

      Radera
    12. Ditt val, Annika, men ett dumt sådant ;-)

      Radera
    13. "Du menar att jag hade otur när jag tänkte?"

      Ja, så skulle man kunna kalla det.

      "Sluta röka är en god ide, absolut, det är därför jag inte skulle köpa aktier i t.ex. Philip Morris, men vid min alder är det inte lönt."

      Hur tänker du nu? Poängen i min förra kommentar är tobaksföretag, oljeföretag, klädföretag mm inte påverkas av att du bojkottar deras aktier på börsen. Förklaringen är att aktiemarknaden är en andrahandsmarknad. Att du köper eller säljer aktier i ett företag påverkar inte företagets kapital. Aktieaffärer påverkar köparens och säljarens privata kapital. Det är ett "klassiskt misstag" att blanda ihop företagets kapital med aktieägarnas privata kapital. Att aktier byter ägare påverkar inte företagets kapital. Företaget Philip Morris struntar med andra ord i om du köper aktier i företaget eller inte eftersom aktiemarknaden fungerar som så att andra köper aktier i Philip Morris så länge aktiepriset är rimligt sett till företagets vinster. Företagets vinster påverkas inte av att du bojkottar företagets aktier utan företagets vinster påverkas bara av att du bojkottar företagets produkter. Därför ska du sluta köpa tobaksprodukter om du ska straffa Philip Morris. Philip Morris skrattar hela vägen till bolagsstämman åt att du bojkottar företagets aktier men fortsätter att köpa (röka) företagets tobaksprodukter. Sanningen är att du förstör din hälsa genom att röka och Philip Morris tjänar pengar på att du gör förstör din hälsa. Att du bojkottar Philip Morris aktier innebär bara att du inte är en av dem som är med och tjänar på att du förstör din hälsa. Att bojkotta Philip Morris produkter kanske får dig att må psykiskt bättre för stunden men det påverkar inte i vilken utsträckning du och andra människor kommer att förstöra er hälsa med Philip Morris produkter. Du borde sluta röka. Det enda som hjälper det är att människor slutar röka och att politikerna försvårar för tobaksföretag att tjäna pengar t ex genom högre åldersgräns för att köpa tobak, bättre kontroll på butikernas efterlevnad av åldersgränsen, högre skatt på tobaksprodukter mm, bättre kontroll på smuggling och svart försäljning, rökförbud på uteserveringar mm.

      Företagen påverkas alltså av två saker: 1. Att människor slutar köpa företagens produkter. 2. Att politikerna beslutar om sämre villkor för företagen så att företagen får svårare för att tjäna pengar på sin verksamhet.

      Men du hjälper inte den fiktiva 10-åringen i ditt exempel genom att sluta köpa kläder. Det beror på att barnet inte arbetar i klädfabriken för att det tycker att det är kul utan för att det är en livsnödvändighet för barnet. Det är också därför din köpbojkott av kläder snarare leder till att barnet tvingas sälja sin kropp än att barnet får det bättre.

      "Jag vet inte vad jag skulle kunna göra för att förbättra för barnarbetare i tredje världen. Har du nagot förslag?"

      Ja det har jag. Du kan skänka pengar till organisationer som gör skillnad på riktigt. Du skulle kunna bli månadsgivare till UNICEF. Enligt UNICEF så innebär det att ett barn får gå i skolan, har mat att äta och rent vatten att dricka. Ingen kan göra allt men alla kan göra något. Många bäckar små osv.
      https://unicef.se/

      Om det inte är viktigt för dig att hjälpa barnen i just tredje världen så kan du hjälpa barnen i Ukraina.
      https://unicef.se/katastrof/hjalp-ukrainas-barn

      Radera
    14. "Alla jag känner som slutat röka i sen alder har dött efter nagra ar."

      De kanske slutade röka för att de mådde dåligt av symtom på tobaksrelaterade sjukdomar efter alla år av rökning. De slutade med andra ord för sent. Jag tror det är en bortförklaring till dess att jag får se vetenskapliga bevis för att det stämmer. Det kan lika gärna vara så att människor som rökt i många år har så dålig hälsa att de bara har några år kvar att leva oavsett om de slutar röka eller ej. Jag är ingen expert på rökningens skadeverkningar men läkarna brukar säga att ju förr man slutar röka desto bättre är det men att det är aldrig försent sluta. Även människor som slutar röka sent i livet får bättre hälsa av att sluta röka.

      Har du provat att gå över till snus? Välj med fördel en snussort som tillverkas av ett företag som inte säljer tobaksprodukter som man röker.

      Radera
    15. På sidan 12 och framåt kan den som vill läsa om olika strategier för att påverka miljön via aktiemarknaden.
      https://cdn.naturskyddsforeningen.se/uploads/2021/05/11103858/sparande_for_en_battre_miljo.pdf.pdf

      Naturskyddsföreningens resonemang är även applicerbart på tobaksföretag och klädföretag.

      Radera
    16. "Men ja, jag handlar inte längre pa HM."

      Det finns faktiskt en möjlighet att hjälpa barn i tredje världen genom att inte handla på H&M och det är om du istället för att handla på H&M handlar hos en konkurrent till H&M som har bättre villkor för barn i tredje världen än H&M har. Men se upp så du inte går ur askan in i elden och handlar hos en konkurrent till H&M som har ännu sämre villkor för barn i tredje världen än H&M har. H&M är nog inte värst i klassen.

      Radera
    17. Oj vad du är pa hugget Anonym. Jag hör vad du säger och haller till viss del med. Vi gör alla olika val i livet, tycker olika, och sa far det vara i en demokrati. Om nagra manader flyttar det in en flykting fran Ukraina hos mig. Det känns bättre att kunna hjälpa till mer handgripligt än att skänka pengar till en organisation, där jag är osäker pa vart pengarna tar vägen.

      Men kul att du engagerar dig Anonym.

      Annika

      Radera
    18. "Om nagra manader flyttar det in en flykting fran Ukraina hos mig. Det känns bättre att kunna hjälpa till mer handgripligt än att skänka pengar till en organisation, där jag är osäker pa vart pengarna tar vägen."

      Bra att du hjälper en flykting från Ukraina. Kudos till dig. Du har rätt i att det är svårt att veta hur en organisation använder pengarna. Att organisationen finns med på Svensk Insamlingskontrolls lista är en bra början.
      https://www.insamlingskontroll.se/90-konto-organisationer/

      Radera
  9. Jag gillade bilden minus ankläpparna.
    Av någon anledning blir jag nostalgisk över den tiden då små receptkort samlades i receptlådan.
    /Jonas B

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nu är jag nog trög igen för jag fattar inte referensen.

      Radera
    2. Haha...jag tänkte bara att jag missat ngt om receptkort i receptlådor när jag scrollade igenom kommentarerna....

      Radera
    3. Nej, det är jag som är knasig och får konstiga associationer, men bilden skriker 70-tal för mig. =)
      /Jonas B

      Radera
    4. Aha, du menar så. Inte just 70 tycker jag, snarare 60- eller t o m 80-tal. Fast det kanske säger mer om min syn på 70-talsmode än något annat.

      Radera
    5. Gillar också bilden men investerarna borde fråga sig varför man säljer in grundaren/företaget med bilder som hör hemma i ett homestylingmagasin. Vad är värdet bakom den stylade fasaden liksom?

      Radera
    6. Det är det jag menar med att jag inte är deras målgrupp oavsett. För dem kanske den där bilden är helt rätt i alla aspekter.

      Radera
  10. Nyrensten har checkat in på Grand Hotell resten av året, blev bekvämare och närmare alla möten, än att bo i Borås

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, när jag läste det kom jag att tänka på Thorsten Flinck, en annan människa som tror att det är helt normalt att bo på hotell istället för att skaffa sig en bostad.

      Radera
    2. Till Thorsten Flincks försvar ska sägas att han sagt att hans liv som människa är ett fiasko. Thorsten har alltså "alibi".
      https://www.expressen.se/noje/thorsten-mitt-liv-som-manniska-ar-ett-fiasko/

      Det är konstigare att Alex Schulman och Marcus Birro bott på hotell istället för skaffat sig en bostad.

      "I väntan på att familjen, som förutom Alex och hans fru Amanda även inkluderar döttrarna Charlie och Frances och sonen Louis, ska hitta ett nytt hem har familjen först bott i sommarhuset på Gotland, men sedan dess tillbringat våren på Grand Hôtel."
      https://www.cafe.se/alex-schulman-omslagsintervju/

      "Marcus Birro beskriver den nya romanen som en bok "om samtiden, kärleken, sveken, passionen, lögnerna och relationerna skildrat genom tillfälliga och planerade möten på Scandic Anglais". Marcus Birro kommer att dela med sig av arbetet med romanen på sina sociala medier och själva bokskrivandet kommer att ske på Scandic Anglais. Idén kommer från Marcus Birro själv som tog kontakt med Scandic Hotels som tackade ja till att sponsra författaren."
      https://www.resume.se/kommunikation/medieval/scandic-anglais-sponsrar-marcus-birros-nya-roman-utspelar-sig-pa-hotellet/

      Du har tidigare efterlust spartips. Här kommer ett: Du kan erbjuda dig att blogga från ett hotell om du får bo där gratis. Antal hotellstjärnor beroende på bloggens popularitet. I värsta fall får du blogga från ett vandrarhem och då går du miste om möjligheten att föra intellektuella samtal över ett glas rött i hotellbaren med litterära storheter som Alex Schulman och Marcus Birro.

      Radera
    3. Jadå, det var egentligen inte min mening att hacka på Thorsten Flinck (även om jag blir lite trött på hans totala oförmåga att tänka ekonomiskt).

      Alex Schulman däremot, han kan jag hacka på konstant! Helt värdelös människa som trots det tror sig vara Gud.

      Marcus Birro är inte heller min favoritmänniska (fast troligen favoritbroder eftersom Peter Birro är sju resor värre), men där ser jag inte problemet. Det var väl smart att låta hotellet sponsra hans bok? I alla fall helt okej när han är tydlig med det.

      Jag skulle inte vilja bo på hotell, så det är ingen bra idé. Jag tycker hotell är skittråkiga. Man saknar sina egna grejer och ingenting på hotell är personligt, allt är liksom sterilt.

      Radera
  11. "Själv skulle jag t ex kunna investera i New Wave trots att grundaren Torsten Jansson väger mer än en ordinär stridsvagn."

    Allt är relativt. Det är inte säkert att Torsten väger mer än du. Tjockismicke? ;)
    https://www.expressen.se/halsoliv/torsten-gick-ner-60-kilo-med-sin-egen-diet/

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den där artikeln är tio år gammal. Tyvärr, ska jag säga, för här är en ny bild av Torsten:
      https://external-content.duckduckgo.com/iu/?u=https%3A%2F%2Fcached-images.bonnier.news%2Fgcs%2Fdi-bilder-prod%2Fmly%2Faf9d7ce0-12ec-4ff4-96aa-36649490e1ed.jpeg%3Finterpolation%3Dlanczos-none%26crop%3D1.777778h%3Ah%3B*%2C*%26crop%3Dw%3A0.5625w%3B*%2C*%26downsize%3D1200%3A675%26output-quality%3D70&f=1&nofb=1

      Själv väger jag 69,5 kg och jag tror inte att Torsten var under 70 ens när han gått ner 60. Nåväl, det är hans val.

      Radera
  12. Jag tror att den som identifierar sig med de akter den äger har just den där synen du skriver om faktiskt. Då är image mm väldigt viktigt.

    Aktiepappa - en blogg om ekonomi och aktier

    SvaraRadera
  13. Det måste vara folk som ogillar pengar.

    SvaraRadera