torsdag 19 september 2024

Låter du Arga Andersson ärva dig?

Den pensionär som inte drabbats av Kombilotteriet, de gängkriminella nätverkens politiska lotteriföretag ges ännu en möjlighet att skänka sina pengar till ”partiet”.

De har förvisso rätt i att om du saknar arvingar kan ett testamente hindra dina pengar från att landa i diverse märkliga organisationer genom Allmänna arvsfonden, som jag varnat för tidigare. Men jag vet inte om det socialdemokratiska ”arbetarepartiet” skulle vara så mycket bättre.

Tycker man det kan man absolut överväga att efter sin död skänka dem de pengar partiet inte lyckats beskatta till sig redan tidigare. Låt Fonus sköta begravningen så går även de sista slantarna till ”rörelsen”. Men kom igen, att sossarna ”kämpar för rättvisa och jämlikhet för alla” tror de väl inte ens på själva?!


Nope, jag ljög igen!

Vi snackar om elitpartiet vars främsta företrädare bara i yttersta undantagsfall haft riktiga jobb. Yrkespolitiker som aldrig skulle flytta till bostadsområden dit de nu vill tvångsdeportera vanligt folk, och inte är det deras svenska barn som bussas runt till invandrartäta skolor som ”integrationsprojekt”.

Var det av rättviseskäl Göran Persson bildade aktiebolag där han lät bli att ta ut lön för att samtidigt kunna ta ut fullt avgångsvederlag? Eller när Magdalena Andersson ansökte om avgångsersättning för att fortsätta att få oförändrad lön efter att hon avgått som statsminister (ett jobb hon för övrigt aldrig fick folkets mandat för, det enda val hittills där hon ställt upp som statsministerkandidat förlorade hon)? Jämlikhet med den statsminister som tog över, men knappast ”jämlikhet för alla” va?

Alla gör som de vill, men i mitt tycke är det inte jämlikt att ge sina pengar till socialdemokraterna. Det är vämjelikt.

35 kommentarer:

  1. Det är väl inlägg som detta som går under beteckningen "hat och hot" - om du frågar (aftonbladet-) journalister....

    SvaraRadera
    Svar
    1. Antagligen, eftersom dessa vilt skilda begrepp ofta blandas ihop. Jag känner definitivt hat mot människor som försöker lura svaga personer, som barn eller dementa.

      Radera
    2. Det är absolut ett hot mot demokratin.....socialdemokratin....

      Oberoende av detta så är det svårt att förstå att det är så mycket väsen kring några miljoner till SAP - om pengar mot förmodan skulle tryta så är det ju bara för dem att vidga linan till den andra delen av organisationen, dvs LO. Där finns det ju pengar, mycket pengar....

      Radera
    3. Att de blivit avslöjade är ett hot, inte grävandet i sig.

      Just det där är väl upprörande i sig? Det här är partiet med mest partistöd, mest privata bidrag och på detta en massa gamla tvångsanslutningsmiljarder i ryggen. ÄNDÅ bestämmer de sig för att med hjälp av gängkriminella lura pengar av fattigpensionärer! Det borde vara partiföreträdarna som skriver in svenska folket i sina testamenten, inte tvärtom.

      Radera
    4. Jovisst, jag var nog otydlig när jag menade inifrån SAP att de för så mycket väsen om att det är hot mot demokratin osv, när de omöjligt kan komma ur det hela annat än i ett sämre lägen än innan. Menade att pengarna från lotteriet omöjligt kan vara så otroligt livsavgörande för SAP-benet när de har LO-benet .
      De gör det antagligen för att de kan, och ingen vågar gå emot dem - det handlar om makt och vem som bestämmer. Egentligen och i realiteten.

      För oss som står utanför PARTIET är det självklart att det är upprörande, bla av de anledningar du nämner.

      Radera
    5. 130 miljoner är ju också pengar, som Baudin eventuellt brukar säga.

      Radera
  2. Lyssnade på Ekots lördagsintervju med Lawer Redar så du slipper. För en gångs skull ställde reportern kritiska frågor som hon inte kunde svara tydligt på. Helena Gissén kom in efter och kommenterade och sa precis som jag att hon pratade runt de kritiska frågorna om hur folk ska tvingas beblandas och tvångsförflyttas på en skala som man aldrig gjort förr. Sen raderade jag SR appen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för det. Det skulle jag mycket riktigt aldrig klara av att höra på. Det är en av orsakerna till att jag ytterst sällan pratar partipolitik, för att jag inte har lust att sätta mig in i det. Det känns smutsigt på något vis.

      Radera
  3. Håller med vänsterpartiet i frågan om att slopa telefonförsäljning helt och hållet. Man kan lura människor oavsett vad man säljer.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jaså, tycker de det? Bra! Telefonförsäljning borde definitivt förbjudas, med mindre än att man aktivt skrivit upp sig på att man vill bli uppringd. Det har jag sagt till telefonförsäljare som ringt upp mig, att även om du har något bra att sälja kommer jag inte att köpa eftersom jag tycker att ditt jobb borde förbjudas.

      Radera
    2. Vist vore det skönt om uppsökande telefonförsäljning kunde stoppas. Men hur skulle det gå till att få igenom en sådan lagstiftning som fungerar i vår globaliserade värld? Tom det skatteälskande S låter outsourca sin försäljning. Lägg den utanför EU så blir en ev svensk eller EU lag tandlös. Ytterligare ett populistiskt och orimligt uttalande av V.

      Radera
    3. Det är en utmaning, men gemensamt för samtliga telefonförsäljare som ringer svenska nummer är att de har en uppdragsgivare som agerar på den svenska marknaden, vare sig det är ett spelbolag, en bank eller ett politiskt parti. Att hindra dem från att anlita telefonförsäljare borde inte vara ogörligt.

      Radera
    4. I sådana fall så får väl S fortsätta att lura människor, eller ska man enbart göra undantag för S ,men alla andra ska få fortsätta dom vanligt. Rent juridiskt så tror jag det blir svårt.

      Radera
    5. Går det inte att ändra lagar?

      Radera
    6. Var det svar till mig så sa jag väl precis det motsatta. Eftersom S är en organisation (rent tekniskt handlar det om ett lotteriföretag) registrerad i Sverige borde man vid en kriminalisering lätt kunna hindra dem från att anlita någon att ringa kunder å deras vägnar.

      Radera
    7. För visst går det att ändra lagar! Det är som när politikerna hänvisar till avtal med EU eller andra som förstör för Sverige eller svenskar - men så riv upp och omförhandla avtalen då!

      Radera
  4. Det där tog jag hand om för manga ar sen. Jag har skrivit testamente som är registrerat hos notarius publicus, där mina pengar kommer att ga till organisationer som jag själv besökt och vet att stalarna kommer till nytta. Bl.a. kommer de att ga till djurhem, till hemlösa människor och till cancerforskning.
    Telefonförsäljning drabbas jag inte av sedan jag gjorde mig av med fasttelefonen, och varje email jag far som tydligt är scam, blockar jag och rapporterar.
    /Annika

    SvaraRadera
    Svar
    1. Bra, det lät genomtänkt.

      Jag tror att det är värst för oss som har ett företag registrerat. Då får de numret den vägen trots att vi per definition är privatpersoner. Mycket bättre sedan jag la ner mitt svenska företag och flyttade till Norge, men den senaste veckan har jag fått tre samtal med inspelade meddelanden från Paypal. Säger de, men jag har inget med Paypal att göra så jag antar att det är en scam av något slag. Jag har lagt på innan de är klara.

      Radera
    2. Det hjälper förmodligen att mina bägge telefoner nästan jämt är avstängda. Jag kör allt över datorn. Den gamla telefonen (utan internet) använder jag för samtal med myndigheter, läkare eller annat löst folk. Den nyare har jag enbart för att kunna köra Whatsapp pa datorn och att ta bilder med.
      /Annika

      Radera
    3. Det låter också smart. Kanske skulle man skaffa sig ett kontantkort vars nummer man ger ut till myndigheter (som ju ändå inte ringer) så slipper man telefonförsäljning från folk som köpt mitt nummer av något register.

      Radera
    4. Jag har kontantkort pa bägge mina telefoner, sa jag betalar kanske som mest en svensk tia per manad. Den nyare telefonen är bara online här hemma om den ens är pa. Jag behöver den inte när jag är ute.
      /Annika

      Radera
    5. Jag skulle absolut kunna leva helt utan telefon.

      Radera
    6. Da borde vi kanske utmana kommentatorerna att stänga av sina telefoner i tva dagar, eller vad tycker du?
      /Annika

      Radera
    7. Nej, för tusan! Jag ser ju på statistiken att merparten av läsarna använder just en telefon ;-)

      Radera
    8. Haha, det far mig att undra om vanliga datorer är ute? Jag kanske rentav är en dinosaurie.
      /Annika

      Radera
    9. Jag är definitivt en dinosaurie. Min PC börjar för övrigt närma sig tioårsstrecket.

      Radera
  5. Testamente kanske man borde ha, om inte annat så för att se till att sossarna får så lite som möjligt.
    Jag får känslan av att även allmänna arvsfonden är ganska så infiltrerad av myndighetsvänstern, så det blir väl i praktiken S-märkta pengar det med.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Styrelsen i Allmänna Arvsfonden utses av regeringen så fler partier är med där.
      /Annette

      Radera
    2. Styrelsen är en sak, och det kanske hjälper lite. Men "värdegrunden" brukar sitta inrökt i väggarna.

      Radera
    3. Möjligt att det är fler partier, men så är det ju inte heller så stor skillnad på dem. Mer än - förhoppningsvis - när det gäller moral och att lura gamlingar.

      Radera
  6. För min del är det här en storm i ett vattenglas. Helt enkelt för att det här lotteriet bara är ett av många företag som outsourcar delar av sin verksamhet. Just detta företag i Spanien anlitas av många fler företag, lotteriet är inte ensamt. Postkodlotteriet, Telia, Eon är några andra.

    Det här är för mig bara ännu en sak som visar att mycket gått snett. Just detta med underleverantörer i flera led och i olika länder gör ju att ingen i ledningar och styrelser längre har koll. Och för dem som har koll är det ännu enklare än tidigare att låtsas som om man inte har det.

    Testamente är bra och det ska man inte vänta med tills det är för sent.
    /Annette

    SvaraRadera
    Svar
    1. Fast varken Postkodlotteriet eller Eon har ju en facklig gren som upprörs över att andra inte betalar ut reglementsenliga svenska löner, eller till och med för att de bara saknar kollektivavtal. DEN aspekten tycker jag inte är ett vattenglas utan en hel jävla flod.

      Ja, än så länge får man bestämma vart pengarna ska gå efter ens död och den möjligheten bör man ta vara på. Ingen av oss vet när det är för sent.

      Radera
  7. Så otroligt smutsigt och omoraliskt!
    /Christoffer S.

    SvaraRadera